Kılıçdaroğlu Ergin'e sahip çıktı: Hata insana özgüdür geçmişte yanlış olabilir

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu Ergin'e sahip çıktı: Hata insana özgüdür geçmişte yanlış olabilir

Seçim 2023 Haberleri

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP listesinden adaylığı parti içinde tartışmalara yol açan eski Adalet Bakanı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’e sahip çıktı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ -Daha önce “Diğer partilerin içişlerine karışamayız” diyerek Ergin’in adaylığını savunan Kılıçdaroğlu, katıldığı bir YouTube programında, “Balyoz ve Ergenekon davaları döneminde Adalet Bakanlığı yapan, FETÖ’yle açık ilişkisi olan böyle biri, badem bıyığını kestiği için affedildi mi?” sorusuna “5 parti, tek parti logosu altında seçime girmeye karar verdiler. Karar verince doğal olarak en büyük fedakârlığı, en büyük parti olarak biz yaptık. Biz onlardan milletvekili istedik. ‘Şunu getirin’ deme hakkımız yok. Onlar isimleri belirlediler, biz de o isimleri yerleştirdik. Dolayısıyla Sadullah Bey, geçmişte şunu bunu yaptı... Biz geçmişi elbette sorgulayacağız. Ancak biz güzel bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Böyle yaparsak, her şey kendiliğinden gelişecek. Hata insana özgüdür, geçmişte yanlışlar olabilir, yanlış söylemler olabilir. Ama Türkiye’nin buradan demokratik yollarla çıkması lazım” cevabını verdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...