Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? Farklı partilere soruldu aynı cevap alındı

- Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? Farklı partilere soruldu aynı cevap alındı

POLİTİKA Haberleri

MetroPOLL Araştırma şirketi Kılıçdaroğlu istifa etsin mi yoksa kalsın mı anketi yaptı. Farklı partilerden 2 bin 113 kişiyle yapılan ankette  'Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığına devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz?' sorusu yöneltildi. Sonuçlarda ‘istifa etmeli’ çıktı.   

Seçimlerin ardından muhalefette sular durulmuyor. Alınan sonuçlardan sonra parti tabanı tarafından Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin istifa etmesi istendi. Ancak Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmamak için direniyor. CHP içerisindeki değişim tartışmaları bitmek bilmezken, Metropoll dikkat çeken bir anket çalışmasına imza attı.

YÜZDE 60,7’Sİ İSTİFA ETMESİNİ İSTİYOR

MetroPOLL Araştırma, Haziran 2023 tarihli anketinde yurttaşlara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz diye sordu. Ankete katılan yurttaşların yüzde 60,7’si Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini istedi.

Yüzde 31,4’ü ise Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmesi gerektiğini söyledi. Yüzde 7,9 ise 'Fikrim yok/Cevap yok' cevabını verdi. Parti bazında bakıldığında; CHP seçmeninin yüzde 60'ı, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istedi. İyi Parti seçmeninin yüzde 81'i, HDP/YSP seçmeninin yüzde 60'ı "Kılıçdaroğlu istifa etmeli" dedi.

ZAFER PARTİSİ İLK SIRADA

Zafer Partili seçmenin yüzde 88'i, TİP seçmeninin yüzde 66,7'si Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istedi. İktidar partilerine bakıldığında ise AKP seçmeninin yüzde 60'ı Kılıçdaroğlu istifa etsin derken, bu oran MHP'de yüzde 58 olarak ölçüldü.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...