Kemal Kılıçdaroğlu kaybede kaybede gitti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu kaybede kaybede gitti

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

2010’da “kaset kumpası” ile CHP’nin başına geçen Kılıçdaroğlu, 13 seçim kaybetti. Son seçimde yüzde sıfırlık partilere 39 vekil kaptırınca, kendini destekleyenleri de kaybetti. Ve sonuçta CHP kurultayında kendi partisine de kaybedip, tarih oldu.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ -  2010 yılında “kaset kumpası” ile CHP Genel Başkanı olan ve 13 yılda 13 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, son yenilgisini genel başkanlık seçiminde yaşadı. Koltuğunu Özgür Özel’e kaptıran Kılıçdaroğlu, veda konuşması bile yapmadan oyunu kullanıp salondan ayrıldı.

Kılıçdaroğlu’nun, kurultayın açış konuşmasında verdiği “son kez adaylık” mesajı da delegeyi etkilemedi. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu, görevi başındayken kurultayda seçim kaybeden ilk genel başkan olarak CHP tarihine geçti.

Özgür Özel’in kazanmasındaki en büyük etken ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteği gösteriliyor. Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Altılı Masa’nın ortaklarına verdiği 39 vekil ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı protokole yönelik kurultayda herhangi bir açıklama yapmamasının delegeyi kızdırdığı belirtiliyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” açıklamasının da delegede olumsuz karşılandı. Bu arada kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu ile hareket eden 10 büyükşehir belediye başkanından bazılarının yeniden aday yapılmayabileceği belirtiliyor.

HER CÜMLESİ OLAY HER TAVRI KRİZDİ

Girdiği her seçimde yenilgiye uğrayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıllık genel başkanlık döneminde onlarca skandala imza attı. İşte Kılıçdaroğlu’nun skandallarından bazıları:

> Terör ve destekçilerine her daim arka çıktı. Savunma sanayine yapılan yatırımlardan rahatsız oldu.
> Türkiye’nin millî güvenliği için elzem olan tezkerelere dahi karşı çıktı. 
> Özgürlük adı altında aile kurumuna zarar veren LGBT’ye desteğini hiçbir zaman esirgemedi. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde billboardlara “Cinsel yönelim dezavantaj olmaktan çıkacak” reklamları verdi.
> PKK’dan dahi oy istedi, barajı aşsın diye parti kurmaylarına HDP’ye oy vermeleri yönünde talimatta bulundu. 
> Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaptığı mitinglerde terörist başı Öcalan’a slogan attırarak, Türk bayrağını ayaklar altında çiğnetti. 
> Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıktı, “Bizim için YPG terör örgütü değildir” dedi. 
> “Biz hapiste hasta yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık” ifadesini kullandı. 
> CHP’li Sezgin Tanrıkulunun TSK’ya attığı“kimyasal silah” iftirasını kınamadı. 
> Seccadeye bastı.
> “Çorum aynı zamanda ciddi ihracat yapan bir ülkedir. Konya zengin bir ülke. Türkiye’deki fındığın yüzde 42’sini Şanlıurfa üretir” dedi.
> İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu seçimde oy kullanamadı.
> “Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorum diyorsam bir bildiğim var demektir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...