Ömer Çelik'ten erken seçim açıklaması: 18 Haziran'la ilgili sıkıntılar var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Erken seçim olup olmayacağı tartışmaları uzun süredir devam ediyor. Bu konuyla ilgili önemli bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. AK Parti MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Çelik, 18 Haziran ile ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu dile getirdi, işte detaylar...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarında bulundu. Çelik konuşmasında en çok merak edilen konulardan biri olan seçim tarihine de değindi.  İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Karşı karşıya kaldığüımız en büyük problemlerden bir tanesi Rusya Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan bölgesel ve küresel tablo. Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesine sıkı sıkı bağlı bir şekilde etrafımızda savaş istemediğimizi her defasında vurguluyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın "Sahada ve masada güçlü Türkiye" olarak adlandırdığı şekilde Türkiye kendisine masada müzakere etmek isteyenler için güvenilir bir ortaktır.

En son tahıl ve enerji krizi meselesiyle ortaya çıkan daha sonra esir takası, enerji kriziyle birlikte ortaya çıkan savaşın olumsuz etkileri Cumhurbaşkanı'mızın dirayetli yönetimiyle usta bir şekilkde yönetilmiş, Türkiye güvenli bir liman olarak yoluna devam edebilmiştir.

Rusya'nın ilhak ettiği bölgelerden çekilme iradesinin olmaması, Ukrayna'nın ise o bölgeleri yeniden alma şeklindeki siyasetinin devam etmesi bütün bunlar kalıcı bir ateşkesin ufukta görülmediğini gösteriyor. Önümüzde uzun bir soğuk savaşın belirmeye başladığını söyleyebiliriz.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ EN MEŞRU MÜCADELEDİR"

1218 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleri 2022'de bütün dünyanın vicdan nöbetine imza atmıştır. Teröre karşı insan hakları temelinde dünyadaki en büyük eylemlerden biridir. Onlara destek vermeyen utansın. Hala terörü mazur göstermek üzere TBMM üyesi sıfatı taşıdığı halde bütün bu vicdansızlıkları bir siyasi bağlam olarak görenler utansın. 2022'de terörle mücadelemiz içerde emniyet teşkilatının ve jandarmanın, sınır ötesinde TSK'nın MİT'in tam koordinasyonuyla yürütülen en meşru mücadeledir. Terörle mücadele verilmeseydi bugün Türkiye kendi şehirlerinde her gün terör örgütlerinin can aldığı bombalı saldırı gerçekleştirdiği tablolarla haftada birkaç kere karşı karşıya kalırdı. Sınırımızın hemen dibinde PKK, YPG terör yapıları devlet kurmuş olurdu. Bu sene ilk defa oy kullanacak kardeşlerimiz Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye yüzyılının bütün unsurlarıyla hayat geçmesi için çok büyük imkanlara sahipler.

"TÜRKİYE, BALKAN HALKINDAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEK"

Dış politika açısından Balkanlardaki gelişmeleri, Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliği yakından takip ediyoruz. Balkanlardaki vekalet çatışmalarına müsade etmeyecek tek ülke Türkiye'dir. Türkiye, net bir şekilde Balkan halkından olan tutumunu sürdürmeye devam edecektir.

"TÜRKİYE, SURİYE TOPRAKLARININ BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANA"

Suriye konusunda, Suriye'de iç savaş başlamadan evvel Türkiye Suriye halkının faydasına olacak şekilde Suriye'nin açılması, dünya ile entegre olması için çok kuvvetli bir tavır ortaya koydu. Biz bunları yaparken dünyanın önemli devletleri Suriye'ye 'haydut devlet' muamalesi yapıyor ama biz Suriye halkının faydasına olacak şekilde bunu sürdürdük. Ama daha sonra ortaya çıkan katliamlar bu ilişkilerin kopmasına neden oldu. Türkiye en başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olmuştur.

İSRAİL İLE İLİŞKİLERDE SON DURUM

Her şey güllük gülistanlık mı tabii ki değil. Diplomasi ve müzakere anlayışını sürdüreceğiz. Karşılıklı büyükelçilerin atanması da hayırlı olsun diyelim.

Ömer Çelik'ten erken seçim açıklaması: 18 Haziran'la ilgili sıkıntılar var

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Seçimin 18 Haziran’da yapılması planlanıyor ancak bu tarihle ilgili bazı sıkıntılar var; vatandaşlarımız seyahatte olabilir. Tarihi az geriye çekmeyi düşünüyoruz. Bu, erken seçim anlamına gelmesin. Kesin bir karara varıldığında açıklanacak.

Ömer Çelik'ten erken seçim açıklaması: 18 Haziran'la ilgili sıkıntılar var

Fotoğraftaki, suikasta uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Burada bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların bir çoğunu gördük. Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Sonuç olarak emniyet güçleri, bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkartacaktır. Emniyet teşkilatı işinin başındadır. Adliye işinin başında, olay tüm boyutlarıyla aydınlatılacaktır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...