Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili Ankara Valiliği 3 kişinin gözaltına alındığını duyurmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. 38 yaşındaki Ateş’i öldürdüğü iddia edilen motosikletli katil zanlısının kimliği belli oldu iddialarına emniyetten açıklama geldi. Öte yandan Sinan Ateş'in cenaze töreni düzenledi. Ateş, burada son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi 38 yaşındaki Doç. Dr. Sinan Ateş, dün Çankaya’da bir apartmandan çıkarken motosikletli bir kişinin silahlı saldırısında başından vurularak hayatını kaybetti. Saldırı esnasında yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Valiliği sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 3 kişinin gözaltına alındığını duyurarak, "Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir." açıklamasında bulundu. 

EMNİYET'TEN AÇIKLAMASI

3 kişinin gözaltına alınmasının ardından sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında E.Ç isimli vatandaşın katil zanlısı olduğu iddia edildi. İHA'nın aktardığı habere göre, Emniyet kaynakları, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili sosyal medya platformlarında olayın şüphelisi olarak lanse edilen E. Ç. isimli vatandaşın yürütülen soruşturma ile ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada "Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili sosyal medya platformlarında olayın şüphelisi olarak lanse edilen E. Ç. isimli vatandaşımızın yürütülen soruşturma ile ilgisi bulunmamaktadır. Soruşturmanın hiçbir safhasında adı geçmiyor, gözaltına alınan şahıslardan değil. Paylaşımlara dikkat edilmesi ilgisiz kişilerin hedef gösterilmemesi önem arz ediyor" ifadeleri kullanıldı.

SİNAN ATEŞ’E 5 KURŞUN

Sinan Ateş’e 5 kurşun isabet ettiği belirlendi. Bir kurşun çene altı boyun, bir kurşun karın, 2 kurşun sağ bacak ve bir kurşun sol bacağına isabet etti.
Sinan Ateş’in yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt, sırtından vuruldu ve kurşun sağ omzundan çıktı. Selman Bozkurt’un silah kanuna muhalefet, 3 adet kasten yaralama, bir taksirle yaralama, bir iş yerinden ve kurumdan hırsızlık bir adet oto hırsızlığı suç kaydı var.

2020 YILINDA İSTİFA ETMİŞTİ

2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş, 2 Nisan 2020’de ise genel başkanlıktan istifa etmişti. Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapıyordu.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2 çocuk babası Sinan Ateş'in cenazesi sabah saatlerinde Bursa'ya getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Ateş'in cenazesi merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra Doç. Dr. Ateş'in cenazesi Ulu Cami'ye götürüldü.

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş son yolculuğuna uğurlandı

BİRÇOK İSİM CENAZEYE KATILDI

Ulu Cami'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ateş'in arkadaşları, yakınları, talebeleri ve aile fertleri katıldı.

Cenaze namazının ardından Ateş'in tabutu tekbirler eşliğinde Emir Sultan Mezarlığı'na götürüldü. Ateş burada dualarla toprağa verildi.(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...