Son dakika: Anayasa Mahkemesi'nden HDP'nin talebine ret

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Anayasa Mahkemesi'nden HDP'nin talebine ret

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi, HDP'nin 11 Nisan olarak belirlenen sözlü savunma tarihinin seçim sonrasına ertelenmesi talebini reddetti.

Son dakika haberi: Halkların Demokrat Partisi (HDP) hakkındaki kapatma davasında sözlü savunma tarihi 14 Mart olarak belirlendi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından HDP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak sözlü savunmanın 3 ay ertelenmesini talep etti. Bu talebi değerlendiren AYM, 3 ay talebini reddederek 1 ay erteleme kararı verdi. Bu karara göre HDP'nin Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davasına ilişkin 11 Nisan'da sözlü savunma yapması kararlaştırıldı ancak HDP'den bir başvuru daha geldi.

HDP'DEN BİR BAŞVURU DAHA

14 Mayıs’ta yapılacak kritik seçime bir ay kala 'kapatılma' riskine karşı önlem almak istemeyen HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden seçime girme seçeneğini gündeme aldı. Bununla da yetinmeyen HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için yeni bir hamle yaptı. Parti, sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

AYM'DEN RET

HDP'nin sözlü savunmayı 'seçim sonrasına' bırakma talebi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...