Yağlı peynirleri derin dondurucuda saklamayın

Yağlı peynirleri derin dondurucuda saklamayın

SAĞLIK Haberleri

Aşırı sıcaklarda en çabuk bozulan yiyeceklerden biri olan peynirleri saklarken özen gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Yağlı peynirlerin uzun süre oda sıcaklığında bırakılmaması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, peynirin derin dondurucuya atılmasının da yanlış bir saklama şekli olduğunu belirterek, "Derin dondurucuya konulan peynirin içindeki yağ donar. Çıkarıldıktan hemen sonra tüketilmesi gerekir. Dondurulup çözülmüş peynirin tekrar dondurucuya atılması sağlık açısından risklidir. Süt ürünlerinden sadece tereyağ derin dondurucuda saklanabilir" dediler


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...