Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bebeğinizi uyuturken sakat bırakabilirsiniz

Bebeğinizi uyuturken sakat bırakabilirsiniz

SAĞLIK Haberleri

Uyuturken yapılan sert hareketlerin bebeklerde başta beyin travması olmak üzere önemli sağlık problemlerine yol açabileceği bildirildi.

Kendiliğinden uyumayan bebeklerin mümkünse ayakta değil, dize alınarak yavaş yavaş sallanması gerektiğini söyleyen Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Ercan Tutak, nbsp;"Yetişkinlerde beyin dokusu kafatasının içini tamamen doldurmuştur oysa bebeklerde öyle değildir ve her harekette aşırı sallanır. Dolayısıyla beyin dokusunda sinir hücre kaybına yol açabilir. Ayrıca bebekleri koltuk altından kavrayıp sarsmak, kafa öne ve arkaya hızla gidip geleceği için retina kanamalarına ve kafa içi kanamalarına neden olabilir" dedi. nbsp;
6 ay - 2 yaş arası bebeklerde havaya atarak sevmenin bağırsak düğümlenmesine yol açabileceğine dikkat çeken Dr. Tutak, "Bebek, her havaya atılıp tutulduğunda iç organlar yer değiştirebilmektedir. Bağırsağın da dolaşımı bozulmakta hatta her harekette bağırsak bağırsağın içine girebilmektedir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...