Tarçın kan şekerini düzenler

Tarçın kan şekerini düzenler

SAĞLIK Haberleri

Tedavi yerine geçmese de bazı yiyecekler, ödem atarak ya da sindirim sistemini harekete geçirerek daha iyi hissetmeye yardımcı olur.

Yeşil çay: nbsp;Bel ve göbek bölgesindeki yağlanmayı azaltır.
Tarçın: insülinin hücrelere bağlanmasını sağlayan enzimi etkinleştirir. Tip2 Diyabetlilerde, kan şekeri, trigliseridi ve LDL kolesterolü düşürücü etkisi görülmüştür. Ancak henüz tedavi desteği olarak önerilebilecek bir kanıt yoktur.
Ananas: Ananasın içindeki bromelin maddesi sindirime yardımcı olduğundan, bağırsak hareketleri için faydalıdır. Ayrıca vücutta şişliğe sebep olan ödemin atılmasına da yardımcı olur.
Keten tohumu: Zengin posa içeriği ve omega-3 içeriğinden dolayı sindirim sisteminin düzenli çalışması ve kan yağları üzerine olumlu etkileri vardır.
Kafein: Uyku halini ve sersemliği önlediği için zindelik veren bir santral sinir sistemi destekleyicisidir. nbsp;Kafeinin idrar söktürücü etkisi de bulunmaktadır. İştahı da baskıladığı belirtilmektedir ama bu etkisi kısa sürelidir ve direk kilo kaybını sağlamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...