Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakım yapılmayan klima hasta ediyor

Bakım yapılmayan klima hasta ediyor

SAĞLIK Haberleri

Ece, "Kirli klimalar yoluyla bulaşan bakteriler akciğere yerleşerek hastalığa neden olabilir ve zatürreye kadar gidebilir" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Klimaların düzenli olarak bakımlarının yaptırılması, filtrelerinin temizlenmesi gerektiğini söyleyen Liv Hospital Ulus Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, "Kirli klimalar yoluyla bulaşan bakteriler akciğere yerleşerek hastalığa neden olabilir ve zatürreye kadar gidebilir" dedi. nbsp;
BAKTERİ ÜRETİYOR
Klima yolu ile bulaşabilecek en tehlikeli hastalıklardan birinin "Lejyoner hastalığı" olduğunu söyleyen Dr. Ece, "Nemli ortamlarda uzun süre canlılığını koruyabilme özelliğine sahip olan Lejyoner Hastalığı bakterisi, bu özelliği nedeniyle klima sistemlerinde de yaşayabilir. Bakterinin sistemde oluşan hava akımı nbsp;ile ortamda bulunan insanlarca solunması sonucu akciğere yerleşerek hastalığa neden olabilir. Lejyoner hastalığı hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonundan ölümcül seyreden zatürreye kadar değişebilen bir hastalıktır. Bunun dışında özellikle iyi temizlenmeyen klimalarda üreyebilecek küf mantarları da alerjik rinit ve alerjik astıma sebep olabilir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...