ZİYNETİ KOCABIYIK
Kakaoda bulunan flavanoid-polifenol adı verilen maddenin antioksidan özelliğinden dolayı cildi nemlendirdiğini, dolaşımı düzenlediğini belirten Memorial Hastanesi Beslenme Danışmanı Dr. Dyt. Yonca Sevim, “Yapılan bilimsel çalışmalarda 12 hafta boyunca yüksek oranda kakao flavanolleri içeren içecek tüketen kadınlarda, tüketmeyenlere göre ciltte pullanma ve pürüzlerde azalma gözlenmiştir. Kakaonun faydalarından yararlanıp, aynı zamanda kilo alımını önlemek adına günlük 28 gram veya 150 kalori olacak şekilde tüketim yapılmalıdır” dedi. Çikolatanın nitrik oksit üretimini artırdığını belirten Dyt. Sevim, nitrik oksitin damar genişletici özelliği dolayısıyla kalp sağlığını olumlu etkilediğni ifade etti.