Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuğunuz için her zaman ilaca sarılmayın

Çocuğunuz için her zaman ilaca sarılmayın

SAĞLIK Haberleri

Çocukların hastalıklarında doğanın nimetlerinden faydalanılması gerektiği tavsiye ediliyor.

Çocuğun bağışıklık sisteminin ilk 8 ayda zayıf olduğu, daha sonra kademe kademe geliştiğini söyleyen Dr. Sinan Akkurt, “Bu dönemde sık sık hastalanan çocuğa her seferinde ilaç vermek yerine doğal şifa kaynaklarından da faydalanmak gerekir” dedi. Dr. Akkurt, hekim kontrolünün asla atlanmaması gerektiğini hatırlatarak, tedaviye destek olabilecek doğal yaklaşımları şöyle sıraladı:
Kemik gelişimi için: Keçi sütü, keçi peyniri, keçi sütünden imal yoğurt en güçlü seçeneklerdir. Günde bir bardak yeterlidir. Çok fazla tüketilmesi demir eksikliği anemisine yol açabilir.
Şeker yerine daima bal, pekmez yedirin.
Grip olunca: Ekinezya çayı virüslere karşı savunma sağlar. Grip olunca ya da olmadan kış mevsiminde düzenli içilebilir.
Sarımsak: Antibakteriyeldir ve grip virüsüne karşı çok etkilidir. Toz olarak bir çay kaşığı verebilir ya da çorbaya katabilirsiniz.
Grip: Hasta olacağını sezdiğiniz anda ardıç çayı içirebilirsiniz. Ardıç çayı grip virüslerinin aktif hale gelmesini engeller.
Ateşi çıktığında: Ateş düşürücü ilaç ateşi genellikle 1-1,5 °C düşürürken, ılık suyla duş ya da vücudu silme işlemi 2°C düşürebilir… Titremeleri azaltıp terlemeyi artırmak için oğulotu yaprağı, nane yaprağı, meyankökü karışımlı çay, 2 yaş üstüne günde dört yarım bardak verilebilir. Emziren anneler günde dört bardak içerse sütünden bebeğine geçecektir. Bir bardak ılık suya bir limon suyu ekleyin. Buna çorap ya da herhangi bir kumaş batırıp bacaklarına uygulayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...