Güneş lekelerinden hemen kurtulun...

Düzenleyen:
Güneş lekelerinden hemen kurtulun...

SAĞLIK Haberleri

Cildin ihtiyacı da mevsime göre değişiyor. Şimdi cildi nemlendirmek, forma girmesini sağlamak, lekelerinden kurtulmak için en uygun zaman...

CANAN ERASLAN

Yaz bitti, sonbahar hızlı bir giriş yaptı. Hatta bazı günler ve gecelerde kış mevsimi etkisi yaşamaya başladık. Psikolojimiz kadar olmasa da, cildimiz de epey hızlı tepki verdi sonbaharın hızlı gelişine... Bedeni sıcak ve soğuktan korumak için farklı şeyler uyguladığımız gibi, cildin ihtiyacını da mevsimine göre gözetmekte fayda var. Yaz aylarında deniz, kum, güneş cildi renklendirse de yıprattı. Kuruluk, yaşlanma, leke problemleri görülmeye başladı. Bunlardan kurtulmak için Dermatoloji uzmanı Doçent Doktor Zahide Alper’in çeşitli tavsiyeleri var. 
LAZER DE OLUR
Yazın fazla güneşte kalmanın etkisiyle oluşan çil ve lekelerden kurtulmak için öncelikle doktora gitmeniz öneriliyor. Profesyonel C vitamini ürünlerini tavsiye eden Alper, bunun yanı sıra mezoterapi ürünlerini tavsiye ediyor. Aynı zamanda bu lekeler kalıcı hâle gelmeden lazer tedavisi de uygulanabilir. Ciltteki ölü deriyi yok etmek için, cilt tipinize göre haftada 1 ya da 2 kere peeling kullanarak (göz çevresine uygulamayın) gözenekleri açın. Dermatoloğunuzun tavsiye edeceği ürünleri kullanın ve sonbahar için yağ bazlı bir yüz nemlendiricisini mutlaka kullanın. Hassas ciltler için de nemi tutan, zengin yağ bazlı olanlar tavsiye ediliyor. Yağlı ciltler için de su bazlı ürünleri kullanmak gerekecek. 
Yaz bitti ama güneş koruyucusuna devam
Her ne kadar güneş yaz mevsimi kadar yakmasa da el, yüz ve dudaklar için güneş koruyucu kullanmaya devam etmek gerek. Elbette koruyucuyu evden çıkmadan 20-30 dakika önce uygulayın. Özellikle karlı günlerde cildimiz en az güneşte olduğu kadar koruyucuya ihtiyaç duyar. Kar yanığı diye bir şey var, bilirsiniz.
Sivilce tedavisi için en uygun zaman
Yüzünüzde akne ve sivilce varsa, güneş ışınlarının daha az güçlü olduğu bu dönem en iyisi olacaktır. Dermatoloğunuz önerecektir ama tavsiye edilecek ilaçlardan maksimum faydayı da sonbahar ve kış mevsiminde alacaksanız. 
Çatlayan topuklara acil müdahale
Ayaklar da yazın daha fazla olumsuz etkiye maruz kaldı. Topuklardaki çatlama, ayak derisindeki kuru görünümden kurtulmak için her duşta ölü deriyi pedikür zımparası ile almak, ardından nemlendirici uygulamak gerek. Ayrıca her akşam yatmadan 1 saat önce yıkayıp nemlendirici sürmeniz bu süreci hızlandıracaktır.

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...