Canan Karatay’dan başı sedefle dertte olanlara çare! Kökten kurtulmanın sırrını verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Canan Karatay’dan başı sedefle dertte olanlara çare! Kökten kurtulmanın sırrını verdi

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlıklı yaşam konusundaki tavsiyeleriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, sedef hastalığını önlemek için öneriler sundu. Hastalığı engellemenin yolunun cildi nemlendirmekten geçtiğini belirten Karatay, uzak durulması gereken alışkanlıkları ve dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Youtube’daki kanalında sedef hastalığıyla ilgili reçete verdi. Genellikle genetik aktarıma bağlı olarak gelişen hastalığın önlenmesi için yapılacakları paylaştı. 

Kullanılan ilaçlara ve sağlıklı beslenmeye dikkat çeken Karatay, “Sedef, cildimizde bulunan dost ve canlı mikrobiyomun yok olmasından kaynaklanır. Bunun sebepleri dış ve iç etkenler olarak ayrılır. Sağlıklı beslenmeme, yanlış yiyecek tüketimi gibi alışkanlıklar buna katkıda bulunur. Ek olarak kullandığımız ilaçlara dikkat etmeliyiz. Başta antibiyotik kullanmamalıyız. Her ateşi çıkana antibiyotik veriliyor. Ateşi yükselten ve öksürüğe sebep olan nedenden uzaklaşmak önemli, bunu antibiyotikler yapmaz. Virüslere antibiyotik etki etmez” dedi. 

DİRSEKLERDE, KASIKLARDA, PARMAK ARALARINDA GÖRÜLÜYOR

Sedefin daha çok hangi alanlarda görüldüğünü anlatan Karatay, “Sedef dirseklerde, kasıklarda, el ve parmak aralarında olan pul pul dökülen, kaşıdıkça kanayan rahatsız edici bir olaydır. Önlemenin yolu bağışıklık sistemini içsel ve dışsal olarak güçlendirmekte yatıyor” şeklinde konuştu. 

DETERJANLARDAN UZAK DURUN, ZEYTİNYAĞI İLE DOST OLUN

Canan Karatay, sedef hastalığını önlemek için önerilerini şu şekilde sıraladı:

-Deterjanlarda bulunan bromür, diş macununda bulunan florür ve çeşitli kimyasallar cildimize değdiği zaman dengesi alt üst ediyor. Yani sağlıklı ve canlı mikrobiyom ölüyor, ötekiler artıyor. Bunları kullanmamalıyız.

-Bazı kişilerde sedef çok yaygın ve rahatsızlık verici. O zaman hekimlere müraacat etmekte, yüksek doz tedavi almakta fayda var. Fakat hayat boyu sürmemesi lazım. Hayat boyu devam ediyorsa bilin ki vücudunuzda mikrobiyomlarınız yok olmuş demektir. O halde zararlı kimyasalları vücudumuza sokmayacağız ve solumayacağız. Ev hanımlarına tekrar söylüyorum. İçemediğiniz ya da yutamadığınız hiçbir şeyi evde kullanmayın, vücudunuza sürmeyin.”

-Sedef genetik değil. Hepsi çevresel toksinlerin etkisiyle ortaya çıkıyor ve maalesef hepimizi rahatsız ediyor. Sedef, kronik bir hastalık, yavaş yavaş geçer, dikkat edeceğiz. Sedef kuruluktan olur, kuruluğu önlemek için vücudumuza bol bol zeytinyağı süreceğiz.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...