Geçmeyen öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Aktarların doğal karışımını yiyen 15 dakika içinde turp gibi oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Geçmeyen öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Aktarların doğal karışımını yiyen 15 dakika içinde turp gibi oluyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Havaların soğumasıyla birlikte grip salgını hızla yayılmaya başladı. Griple beraber etkisini gösteren kuru öksürük gün içerisinde hayatımızı zorlaştırabiliyor. İlaç kullanmanıza rağmen kuru öksürüğünüz bir türlü geçmiyorsa mutlaka bu karışımı kullanın. Aktarların doğal karışımını yiyen 15 dakika içinde turp gibi oluyor. Geçmeyen öksürüğü bıçak gibi kesiyor, her kaşığı vücudunuzu baştan aşağı yenileyecek.

Kış ayları etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıklar hızla düşerken grip salgını hızla yayılıyor. Birçok kişi kuru öksürükten dolayı ilaç tedavisi kullanıyor ancak bu tarif ile hayatınız daha kolaylaşacak. Evde bulunan malzemelerle geçmeyen öksürüğünüzü 15 dakika içerisinde geçirebilirsiniz. Aktarların gizli karışımı bulundu. 

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜ BIÇAK GİBİ KESİYOR 

Kuru öksürük son dönemde sıkça görülmeye başlandı. Özellikle geçmeyen ve sık sık tetiklenen öksürükler hayatımızı zorlaştırabiliyor. Ancak bazı yöntemler ile geçmeyen kuru öksürükten anında kurtulma şansınız var. 

Genelde bu öksürükten kurtulmak için ilaç kullanırız ancak bazı doğal yöntemler ilaçlardan daha da etkilidir. Aktarların tarifine göre, her evde mutlaka bulunan bal, sirke, limon ve tarçın ile geçmeyen öksürüğü 15 dakikada geçirebilirsiniz.

Geçmeyen öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Aktarların doğal karışımını yiyen 15 dakika içinde turp gibi oluyor

AKTARLARIN GİZLİ TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

2 tatlı kaşığı süzme bal
2 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çimdik toz tarçın

YAPILIŞI:

Uygun bir kasenin içine tüm malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın. 2 saatte bir 2 tatlı kaşığı olacak şekilde tüketin. Şifa olsun!

Bal, sirke, limon ve tarçın, doğal öksürük tedavileri olarak kullanılan besinlerdir. Bal, antimikrobiyal özelliklere sahip olup boğazı yatıştırabilir ve öksürüğü hafifletir.

Sirke, antibakteriyel özellikleri ile bilinir ve boğazı temizleyerek öksürüğe karşı etkili olur.

Limon, C vitamini içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirebilir ve öksürük semptomlarını hafifletir.

Tarçın ise anti-enflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ve öksürüğü yatıştırmada en etkili baharatlardan biridir.

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...