Canan Karatay’dan hayati uyarı: İlaç alacağınıza bunu yiyin, her lokması şifa!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Canan Karatay’dan hayati uyarı: İlaç alacağınıza bunu yiyin, her lokması şifa!

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan tavsiyelerine devam ediyor. Günümüzde ilaç tüketiminin giderek arttığını belirten Canan Karatay, bu durumun önümüzdeki senelerde ciddi bir boyuta ulaşacağını ifade etti. İlaç yerine o besini öneren Karatay, hasta olmak istemeyenlerin mutlaka bundan bol bol yemesi gerektiğini belirtti. İşte Canan Karatay’ın ilaç niyetine önerdiği o besin…

Ezine 75. Yıl İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Karatay, burada sağlık alanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde ilaç tüketiminin hızla arttığını dile getiren Canan Hoca, Ezine peynirinin faydalarına dikkat çekti. "şirden maya" ile yapılan en sağlıklı beyaz peynir olduğunu belirten Karatay, Ezine peynirinin kaya tuzuyla yapıldığını ve mayalanmasının doğal olduğunu ifade etti.

CANAN KARATAY’DAN HAYATİ UYARI 

Ezine peynirinin son derece sağlıklı olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, "Peyniri istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ben avuç içi kadar diyorum. Niçin avucunuz içi kadar diyorum? Çünkü kibrit kutusuna savaş açmış insanım. 'Kibrit kutusu kadar peynir yiyin' demekten Türkiye'yi, Türk insanını besinsiz bıraktılar. Onu söylüyorum. Onun için tam yağlı çok önemli. Çünkü tam yağlı demek, koyun ve keçi sütünden yapılıyor.” dedi.

Canan Karatay’dan hayati uyarı: İlaç alacağınıza bunu yiyin, her lokması şifa!

“İLAÇ ALACAĞINIZA BUNU YİYİN” 

Ezine peynirinin içinde bol bol faydalı yağlar bulunduğunu ifade eden Karatay, “Onların yağı da hayvansal yağ, en sağlıklı yağdır. İşlenmemiş olduğu zaman o yağda da 30 türlü yağ bulunur. Hayvansal yağın içinde de Omega-3, Omega-6, Omega-9 vardır. Bir hayvansal yağın içinde sayamadığımız kadar 30 türlü yağ çeşidi vardır.” ifadelerini kullandı.

EZİNE PEYNİRİNİN FAYDALARI NELER?

Ezine peyniri doğal yollardan üretilmesi ve yüksek besin değerleri dolayısı ile beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen peynir türlerindendir. Tüm peynirlerin içindeki süt miktarı aynı olmadığından içerdikleri protein miktarıda da aynı değildi. Ezine peyniri süt miktarı yüksek bir peynir çeşididir. Ezine peynirinin süt miktarının yoğun olduğunu ağırlığından anlayabilirsiniz. Bir kalıp Ezine peyniri 600 -  700 gram ağırlığındadır. Oysa diğer kalıplı peynir çeşitleri tartıldığında daha hafif oldukları görülür. Ezine peyniri kalıbının tartıda ağır gelmesinin sebebi içindeki süt miktarıdır. Ezine peyniri içerdiği yüksek protein ve kalsiyum oranı ile çocukların kemik yapısının ve dişlerinin gelişimi için önemli bir destektir. Yetişkinler için de kemik erimesine karşı tüketilmesi tavsiye edilir.

Canan Karatay’dan hayati uyarı: İlaç alacağınıza bunu yiyin, her lokması şifa!

Ezine peyniri karbonhidrat oranı oldukça düşüktür. 100 gram peynirde 8.2 gram karbonhidrat bulunur. Diğer peynirlere göre düşük olan karbonhidrat oranıyla, düşük karbonhidratlı beslenmeyi tercih edenler için uygun bir tercihtir. Tok tutması, düşük karbonhidratlı olması ve protein oranı yüksek olması dolayısıyla kilo vermeye yardımcıdır. A, B2 ve B12 vitaminleri ile çinko ve fosfor gibi mineraller açısından da zengin olan Ezine peyniri aynı zamanda sindirimi kolaylaştıran bir probiyotik kaynağıdır. Ezine peynir çeşitlerinden olan keçi Ezine peyniri diğer peynirlere göre daha az laktoz içerdiği için sindirimi daha kolay olması açısından daha çok tercih edilir.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...