Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! İbni Sina asırlar önce bu doğal kürü önerdi, her kaşığı şifa olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! İbni Sina asırlar önce bu doğal kürü önerdi, her kaşığı şifa olacak

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip ve salgın hastalıklar hızla artışa geçti. Anneler çocuklarını bu salgın hastalıklardan korumak için birçok doğal yönetimi deniyor. Bu doğal kür tarifi ise hem sizi hem de çocuklarınızı virüslere karşı koruyacak. İbni Sina asırlar önce tarifini verdi. Her kaşığı şifa olacak. İşte hastalıklara karşı kalkan olan kür tarifi…

Soğuk havalarla salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Özellikle kuru öksürük ve yüksek ateş vakaları yayılmaya devam ediyor. Bu belirtilere karşı kendini korumak isteyenler ise doğal ilaç yöntemlerine başvuruyor. Fazla ilaç tüketimi zaman zaman insan vücuduna oldukça zarar verebiliyor. İlaç tüketmek yerine bu kür tarifini kullanın. İbni Sina asırlar önce bu doğal kürü önerdi. Her kaşığı şifa olacak. 

Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! İbni Sina asırlar önce bu doğal kürü önerdi, her kaşığı şifa olacak

İbni Sina tarafından asırlar önce yapılan bu kür tarifi öksürüğü anında kesiyor. Bunun için tek yapmanız gereken soğan ve balı bir kapta karıştırıp tüketmek. İşte kür için gerekli olan malzemeler;

BAL VE SOĞAN KÜRÜ TARİFİ 

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • Bu kürü hazırlamak için gereken malzemeler şöyle:
  • Soğan
  • Bal

KARIŞIMIN YAPILIŞI 

Tarifte yer alan soğanı 4 parçaya bölün. Ardından bir kavanozun içerisine atın. Soğanın üzerine ise 4 yemek kaşığı bal ekleyin. Bal ile soğanın içerisindeki bileşenler tam olarak etki göstermesi için 8 saat bekletin. 8 saat bekletmenin ardından soğan ile bal bütün mineral ve vitaminini verecektir. Gerekli dinlemenin ardından kürü aşırıya kaçmadan tüketin. Genellikle 1 gün için 1 tatlı kaşığı tavsiye edilir.

Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! İbni Sina asırlar önce bu doğal kürü önerdi, her kaşığı şifa olacak

VÜCUDU İLTİHAPLARA KARŞI KORUR

Bal, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korur. Vücutta oluşan iltihap, kanser, kalp sağlığı, otoimmün bozukluklara sebep olarak çeşitli hastalıkları beraberinde getirebilir. Antimikrobiyal etkisinden dolayı yaraların iyileşmesini hızlandırarak mide şikayetlerinin azalmasına da katkıda bulunur.

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜKLERİ KESER 

Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar içermesinden dolayı öksürüğü bastırarak boğazın yumuşamasında etkili olur. Özellikle üst solunum enfeksiyonu yaşayan kişiler bal tüketimi sayesinde öksürüğü önleyebilmektedir. Bal çeşitleri arasında yer alan okaliptüs, narenciye balları akut gece öksürüğünü önleyici niteliği bulunur.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR 

Antioksidanlar, besinlerde yer alarak vücudu iltihaplanmaya karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bal, beyin fonksiyonlarını korumaya ve iyileştirmeye yarayan pinocembrin adı verilen antioksidan içerir. Böylelikle hafıza bozukluklarını önler.

 

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...