Bu karışımı yiyenin ne öksürüğü kalıyor ne de balgamı! Tereyağı ile karıştırıp yemeniz yeterli, her lokması şifa

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu karışımı yiyenin ne öksürüğü kalıyor ne de balgamı! Tereyağı ile karıştırıp yemeniz yeterli, her lokması şifa

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı vakaları hızla arttı. Son günlerde öksürük ve yüksek ateş şikayetleri giderek artarken aktarlardan şifa kaynağı bir karışım tarifi geldi. Bu besini tereyağına karıştırıp yiyin mucizeye tanık olun. Ne öksürük kalacak ne de balgam. İşte öksürük ve balgamı anında geçiren o mucizevi karışım…

Eskiden bu yana hastalanınca annelerimizin sürekli olarak verdiği pekmezin bu şifasını görünce şaşıp kalacaksınız. Doğal bir ilaç kaynağı olarak görülen pekmezi birçok türde tüketerek kullanabilirsiniz. Özellikle tereyağlı pekmez karışımı geçmeyen öksürüklere birebir fayda sağlayacaktır. 

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR 

Kış mevsiminde sıklıkla tüketilen pekmezin faydaları saymakla bitmiyor. Çeşitli ürünler ile elde edilen pekmez, soğuk havalarda tüketildiği zaman oldukça fayda sağlıyor. Uzun yıllardır pekmez satan Ahmet Ünlü, pekmezin faydalarını sıralayarak bilinmeyen tarifini paylaştı. 

Pekmezin kanın yenilenmesinde ve vücuttaki bakterileri öldürdüğüne dikkat çeken Ünlü, “Pekmezin tahinle karışımı da aynı zamanda sofraların değişmez bir ürünü olarak Eskişehir halkı tarafından çok tutuluyor. Pekmezin tahinle karışımının yanı sıra yoğurtla da karıştırılıyor. Ondan sonra çeşitli şekillerde helva yapımı için de kullanılıyor. Tahin de aynı zamanda yine ev kadınları tarafından kurabiye, tahinli pide ve benzeri ürünler için kullanılıyor. Bundan dolayı Eskişehir’de tahin satışı diğer illere göre daha fazladır” dedi. 

Bu karışımı yiyenin ne öksürüğü kalıyor ne de balgamı! Tereyağı ile karıştırıp yemeniz yeterli, her lokması şifa

BUNU YİYENİN NE ÖKRÜSÜĞÜ NE DE BALGAM KALIYOR 

Üzüm pekmezinin en çok tercih edilen ürün olduğunu ifade eden Ünlü, “Üzüm pekmezinin yanı sıra keçiboynuzu pekmezi de çok tüketilmektedir. Daha sonra dut pekmezi tüketiliyor. Pekmezler Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelmektedir. Keçiboynuzu pekmezi Akdeniz Bölgesi’nden, üzüm pekmezi Ege Bölgesi’nden, dut pekmezi ise Adıyaman ve Malatya yörelerinden gelmektedir. Son 3-4 senedir yeni yeni Eskişehir’de özellikle İnönü, Seyitgazi, Alpu ve yakın köylerinden pancar pekmezi üretimi başlamıştır. Pancar pekmezi de çok kalitelidir.” çağrısında bulundu.

TEREYAĞI İLE BİRLEŞTİRİP TÜKETİN 

Pekmez ve tereyağının oldukça faydalı olduğunu belirten Ünlü, “Bu bakımdan pancar pekmezine de talep her geçen gün artmaktadır. Pekmezlerin vermiş olduğu şifalar ise saymakla bitmiyor. Özellikle pekmez, tereyağı veya zencefille karıştırılıp içildiği zaman öksürüğe ve nezleye iyi geliyor. Müşterilerimiz, son zamanlarda meydana gelen salgın hastalıklar sebebiyle daha çok pekmez tüketmeye başladılar” sözlerini kullandı.

Bu karışımı yiyenin ne öksürüğü kalıyor ne de balgamı! Tereyağı ile karıştırıp yemeniz yeterli, her lokması şifa

PEKMEZİN FAYDALARI NELER?

•    Pekmez kansızlığa iyi gelir
•    Bağışıklığı artırmaya yardım eder
•    Antioksidan etkisiyle boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir
•    Besleyici özelliğiyle tok tutar
•    Eklem ve kemikleri güçlendirir
•    Pekmez vitamin ve mineral deposudur
•    Sindirim sistemine olumlu etkisi vardır
•    Enerji verir, cinsel performansı artırır
•    Obezite tedavisinde tercih edilebilir
•    Yüksek demir içeriğiyle saçları besler
•    Çocuklarda kabızlığı giderebilir
•    Sakinleştirici etkisiyle depresyonu yatıştırır
•    Beyin sağlığına olumlu etki eder
•    Anne sütünün artmasını destekler

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...