Bakan Özer: 2023 yılında tüm köy okullarını açacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Özer: 2023 yılında tüm köy okullarını açacağız

Seçim 2023 Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı içerisinde köy okullarının tamamını yeniden açmayı hedeflediklerini duyurdu.

Bakan Özer, 22 yılında 2 bin 671 atıl köy okullarını yeniden açtıklarını ifade ederek 2023 yılında bütün köy okullarının açılacağını ifade etti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında başladıkları atıl köy okullarının yeniden açılması çalışmaları çerçevesinde 2 bin 671 köy okulunu yeniden açtıklarını, 2023 yılı içerisinde tüm köy okullarını yeniden açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Ordu Muhtarları Köy Yaşam Merkezleri Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı ve 28. Dönem AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, köy okullarının tekrar açılması ve ‘Köy Yaşam Merkezleri olarak hizmet vermeye başlaması amacıyla sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Özer 2022 yılında hedeflerinin 2 bin köy okulunu köy yaşam merkezine çevirmek olduğunu ancak bu sayının 2 bin 671’e ulaştığını söyledi. Özer, “Önümüzdeki yıllarda dünyada yaşanacak olan krizlerde gıda en önemli maddeler arasında yer almaya başladı. Biz hem geriye göç hem gıda ile ilgili tarım ve hayvancılıkla ilgili bu potansiyeli değerlendirmek için köylerimizde atıl duran okullarımızı hızlı bir şekilde yeniden açmak için yola düştük.

"2 BİN 671 KÖY OKULUNU KÖY YAŞAM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜK"

2022 yılı başlarında yola çıkarken sadece köydeki ilkokul, ortaokul ve anaokulunu açmaktan ziyade farklı bir konsept çalışması yaptık. Aynı zamanda okulların içerisinde halk eğitim merkezleri kuralım, sadece çocuklarımız değil aynı zamanda yetişkinlerimize de istedikleri kursu ayağına getirelim, yani köydeki vatandaşımız halk eğitim kurslarına yararlanmak için şehre gelmek zorunda kalmasınlar, erişimi arttıralım dedik. 2022 yılındaki hedefimiz 2 bin köy okulunu köy yaşam merkezine çevirmekti, şu anda 2 bin 671 köy okulunu hızlı bir şekilde bakım ve onarımdan geçirerek köy yaşam merkezine dönüştürdük” dedi.

“2023 YILINDA TÜM KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanı Özer, 2 bin 671 köy yaşam merkezinde tarımdan hayvancılığa, vatandaşların istedikleri her türlü kursu aktif bir şekilde düzenlediklerini ifade ederek, “Şu ana kadar bu köy okullarımızda köy yaşam merkezlerinde 170 bin 349 vatandaşımız bu kurslardan yararlanmıştır. 2023 yılının sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız. Ordu’da şu ana kadar 29 tane köy yaşam merkezi açmışız, mahalle ve köylerimizdeki tüm köy okullarını Ordu için istisna yaparak mayıs ayının sonuna kadar açacağız” şeklinde konuştu. Ordu Valisi Tuncay Sonel, Türkiye’deki en önemli konulardan bir tanesinin eğitim olduğunu söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...