AK Partili Turan HDP ve İYİ Parti'yi işaret etti: CHP tarihinin en büyük siyasi kazığını yiyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "CHP bu seçimlerde tarihinin en büyük siyasi kazığını yiyecek. Kazığı hem HDP'den hem de diğer partilerden yiyecek. HDP'nin tabanında hala büyük bir direnç var CHP’ye karşı, aynı şekilde İYİ Parti’nin kendisinde büyük bir direnç var" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım devam ediyor. Dört cumhurbaşkanı adayı, partiler ve ittifaklar çalışmalarını sürdürürken, önemli isimler de televizyon programları aracılığyla halka hitap ediyor. Bu kapsamda sahada çalışmalarına devam eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

"HDP, KEMAL BEY'İN KAŞINA GÖZÜNE Mİ HASTA?"

A Haber'de seçim gündemini değerlendiren Turan, HDP’nin Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasına değindi. Turan, "HDP’nin 'ben aday çıkarmayacağım, Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğim' demesinin altında ne yatıyor? HDP’nin terör konusunda duruşunu, ilişkisini hepimiz biliyoruz. Güney sınırlarımızda terör devleti kurulması çalışmasına nasıl omuz verdiğini hepimiz biliyoruz. 'Apo’nun heykelini dikeceğiz'den başlayıp 'özgürlük sağlayacağız' iddiasına kadar duruşunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Turan, "Bunu diyen bir parti, yüzde 10 oy almış bir parti, neden aday çıkarmayıp da 'Kemal Bey aday olsun' der, 'başkan olsun' der. Bir hesap olmasa, bir anlaşma olmasa bunu der mi? HDP, Kemal Bey’in kaşına gözüne mi hasta da bunu yapıyor?" ifadelerini kullandı.

"CHP, SEÇİMLERDE EN BÜYÜK KAZIĞI YİYECEK"

Haber7.com.tr'nin aktardığına göre; Turan, bu seçimlerde CHP'nin ortaklarından en büyük kazığı yiyeceğini söyledi. "CHP bu seçimlerde tarihinin en büyük siyasi kazığını yiyecek. Kazığı hem HDP’den hem de diğer partilerden yiyecek" diyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

"HDP’nin her ne kadar ruhu masada olsa da, her ne kadar Kemal beyle anlaşıp ortak söylemi olsa da, Kemal Bey HDP’yi kızdırmamak için hiçbir olumsuz söz söylemese de, HDP’nin tabanında hala büyük bir direnç var CHP’ye karşı. Aynı şekilde İYİ Parti’nin kendisinde de büyük bir direnç var. Düne kadar kazanamayacak aday diyorlardı, şimdi kazanacağını zannederek çalışıyorlar.

Çanakkale’den biliyorum 'bir oy Akşener’e bir oy Kılıçdaroğlu’na' ifadesinin altında başka bir şey yatıyor. İYİ Parti birinci olma iddiasında, CHP’nin kazandığı bir tabloda İYİ Parti’nin zayıfladığını biliyorlar. O yüzden İYİ Parti tabanı büyük oranda CHP’ye oy vermeyecek. Ben siyasi tarihinin en büyük yenilgisi olacağını düşünüyorum. Saadet Partisi istediği kadar bayrak assın, ne olursa olsun; milli görüşün hatırası, Erbakan Hocanın hatırası ve ruhu Saadet Partisi’nin temeline, tabanına 6 oka oy verdirmeyecektir. Çok az insan oy verecek, büyük çoğunluğu oy vermeyecek. O yüzden diyorum bu milletin yüzde 25’den fazla oy vermeyeceği CHP’nin 26 olma ihtimali yok. Biz CHP’nin siyasi hatırasını unutmadık." (Kaynak: Haber7.com.tr)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...