Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki oy oranını AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kaldı, siyasi isimler ikna çabalarını ve çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda TGRT Haber canlı yayınına konuk olan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul'daki oy oranlarına değindi. "11 milyon seçmen var İstanbul'da" diyen Kabaktepe, "Cumhurbaşkanımız ilk turda İstanbul'dan yüzde 51 alabilir, AK Parti olarak 42-43 bandında alabiliriz, Cumhur İttifakı ise yüzde 50’ye yakın bir oy alır" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimlere 12 gün kala siyasi arenada hareketlilik artmaya devam ediyor. Sandık başına gitmek için geri sayıma geçen Türkiye'de adaylar ve partililer çalışmalarını sürdürürken, İstanbul ise oldukça kritik bir öneme sahip. Megakent İstanbul'un durumuna değinen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul'daki oy oranını açıkladı.

"İKİNCİ TURA KALIRSA FARK AÇILIR"

TGRT Haber canlı yayınına konuk olan Kabaktepe, sokağın nabzına değindi. Kabaktepe, "Seçimin ilk turda Cumhurbaşkanımız lehine biteceğini düşünüyorum. Yapılan araştırmaları değerlendirdiğimizde, gözlemlediğimizde, sahanın nabzını tuttuğumuzda Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda kazanır, AK Parti Meclis’te milletvekili sayısının yüzde 50’den fazlasını alacağını net bir şekilde görüyorum. İstanbul’da da bu geçerli" dedi.

Seçimin ikinci tura kalması durumuna değinen Kabaktepe, "İkinci tura kalırsa Cumhurbaşkanımızın birinci turdan daha fazla oy alacağını düşünüyorum. Rakipleriyle arasındaki fark giderek açılır" ifadelerini kullandı.

KABAKTEPE AÇIKLADI: İSTANBUL'DA OY ORANLARI

İstanbul'daki oy oranlarını açıklayan Kabaktepe, şu ifadeleri kullandı: "11 milyon seçmen var İstanbul’da. Cumhurbaşkanımız ilk turda İstanbul'dan yüzde 51 alabilir, AK Parti olarak 42-43 bandında alabiliriz, Cumhur İttifakı ise yüzde 50'ye yakın bir oy alır."

EV ZİYARETLERİ SEÇİM HAFTASINA KADAR DEVAM EDECEK

TGRThaber.com.tr'nin aktardığına göre; İstanbul'un seçim atmosferi havasına girdiğini belirten Kabaktepe, "Seçim kampanyası olarak hem konvansiyonel hem de dijital mecraları kullanıyoruz. Ev ev geziyoruz. Ramazan'da 500 bin evi ziyaret ettik, Ramazan'dan sonra 1 milyon ev ziyareti yaptık, bu hafta ise 300 bin evi ziyaret ettik. Bu, seçim haftasına kadar devam edecek. Hedefimiz 70 bin sokağın tamamına selam vermeyi hedefliyoruz. 3 milyona yakın iş yerine de ziyaret yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"4 KRİZİ EN İYİ YÖNETEN 7 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

21 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’nin önemli bir noktaya geldiğinin altını çizen Kabaktepe, "Hem yerel hem de küresel hareketlerden dolayı ekonomik, gıda, güvenlik ve sağlık krizi yaşandı. Dünya da Türkiye de bunu yönetmeye çalıştı. Bu süreçte vatandaşın alım gücünü yükseltme gayreti içinde olduk. Asgari ücreti 2 kez artırdık, kiralara yüzde 25 sınırı koyduk. Küresel ekonomik krizden vatandaşımız nasıl zarar almadan çıkabilir, bunun için çabalıyoruz. Biz dünyaya göre bu krizleri daha iyi yönettik. Tabi pazara giden bir kişiyi ne kadar başka ülkeleri etkiler. Türkiye 4 krizi en iyi yöneten 7 ülkeden biridir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki oy oranını AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe açıkladı

İBB'YE 'YENİKAPI' SUÇLAMASI

'Yüzyılın mitingi' olarak adlandırılan mitingi 7 Mayıs pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapacaklarını belirten Kabaktepe, şunları söyledi:

"Mitingin Yenikapı’da olmamasının nedeni şunlar: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hiç yapmadığı bir şey yaptı, daha önce bunu görmedik. 2 ya da 3 gün önce Yenikapı'da etkinlikler koydu. Milyonluk bir miting yapacağız, 2 ya da 3 saatlik süre hazırlanmak için yetmez. Önceden hazırlanmak gerekir. Ben bunun iyi niyetle yorumlamadığımın altını çizmek isterim. Yenikapı'da çevredeki inşaat alanlarından dolayı park sorunu var. Diğer bir neden ise daha büyük bir alan. Yüzyılın mitingini yapacağız. Ayrıca Atatürk Havalimanının sembolik bir anlamı var. 1 milyonun üstündeki vatandaşlarımızla Türkiye’nin kazanımlarını yok etmek isteyenlere cevap vereceğiz." (Kaynak: TGRThaber.com.tr)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...