Binali Yıldırım'dan Sinan Oğan'a ikaz: Aldığın oyu pazarlamaya kalkma

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binali Yıldırım'dan Sinan Oğan'a ikaz: Aldığın oyu pazarlamaya kalkma

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'la ilgili konuştu. Yıldırım "Kendisiyle görüşme yapılıp yapılmayacağına ben karar veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçiminde sürpriz bir şekilde yüzde 5,27 oranında oy alan Sinan Oğan'a ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"SİNAN OĞAN'IN MÜŞTERİSİ ÇOK"

Yıldırım, seçimin ardından Oğan'ı arayıp tebrik ettiğini belirterek "Kendisine 'sizi görüşleriniz ile bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var' dedim. Şu an Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Kendisiyle görüşme yapılıp yapılmayacağına ben karar veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlarsanız, ticarete dönüştürürseniz seçmen de size 'çok hoş geldiniz' demez, 'Ne yapıyorsun kardeşim, benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi?' der. Biz Cumhur İttifakı'yız, bizde kişisel menfaat yok. Karşıdaki (Millet İttifakı) menfaat ittifakı, bunu rahatlıkla söylüyorum. Dereyi görmeden paçayı sıvıyorlar, herkese yardımcılık veriyorlar" ifadelerini kullandı.

"SİNAN BEY İLE ANLAŞAMAYACAĞIMIZ BİR KONU YOK"

"Sinan Oğan havaya girdi" sözlerinin yanlış anlaşılmamasını isteyen Yıldırım "Sinan Bey bu seçimde ortaya çıkan bir figürdür. Bunun kalıcı olması için sonucu iyi yorumlaması lazım. Siyasi sölemlerini gerçekleştirme yönünde adımlar atarsa, siyasette kalıcı hale gelir. Sinan Bey'in söyledikleri ile bizim söylediklerimiz arasında uçurum yok. Aynı şeyleri desek zaten bizim partimizde olurdu. Anlaşamayacağımız bir konu yok" dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU SÜREKLİ DEĞİŞİM YAŞIYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur çalışmalarını terör üzerinden yürütmesini değerlendiren Yıldırım "Kemal Bey sürekli değişim yaşayan biri. Deniz Baykal'a kaset komplosu olduğunda ziyaret etmişti. Sonra 'genel başkanlığa aday değilim' demişti. Ertesi gün adaylığını açıkladı. 'İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinde çıkarma olmaz' dedi, oldu. 'Partili cumhurbaşkanı olmaz' dedi, sonra 'Ben kazanırsam partiyi bırakmam' dedi. Bu söylemlerin ardı arkası kesilmez" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI"

Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'tan önce terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile Meclis çatısı altında pazarlıklar yaptığını aktararak "Bir cumhurbaşkanı adayı böyle bir ruh hali içerisinde... 'Selahattin Demirtaş serbest kalacak', 'Yerel yönetimlere özerklik vereceğiz' dedi mi? HDP'nin desteklemesi demek, PKK'nın desteklemesi demek. Geldiği gün KHK ile gönderilenleri geri getireceğini söyledi. Bu ne demek? FETÖ ile işbirliği içinde olmak demek" sözlerini sarf etti.

Kaynak: CNN Türk

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...