6’lı masa Sinan Oğan'ı yakın markaja aldı! 2. tur öncesi arka kapı diplomasisi sürüyor: CHP ne önerdi, Oğan ne istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

28 Mayıs'a kısa bir süre kalırken 2. turun kilit ismi Oğan’a yakın ilgi sürüyor. 6’lı masa bileşenleri ile Oğan arasında arka kapı diplomasisi sürerken bugün ilk kez Davutoğlu ile yüz yüze temas kuruldu. Peki Oğan ne istedi, karşı taraf ne önerdi? TGRT Haber Ankara Müdürü Sözcan, Ankara kulislerinde konuşulanları paylaştı.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılan halk oylamasıyla 28 Dönem Milletvekillerini seçti. Cumhurbaşkanlığı seçiminden ise yeteri çoğunluk sağlanamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 49,5 oy alırken, CHP Genel Başkanı yüzde 44,8’de kaldı.

Seçimde sürprizi ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yaptı. Oğan, yüzde 5,2’lik oyuyla 2.  Tur seçimin denklemini etkileyebilecek konuma geldi.

SİYASETTE OĞAN TRAFİĞİ

Hal böyle olunca gözler Sinan Oğan’a çevrildi.

Dış basından her gün medya kuruluşlarına mülakatlar veren Oğan ile ilk temasları Millet İttifakı kurdu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Oğan ile görüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yarın görüşeceği açıklandı.

ARKA KAPI DİPLOMASİSİ SÜRÜYOR

Gelişmeler bu yöndeyken TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Sözcan, Ankara’daki arka kapı kulislerine yansıyan kulisleri paylaştı.

Sözcan, konuya ilişkin şunları söyledi;

“Oğan terörle mücadeleden ve Anayasa’nın ilk dört maddesinden öndün verilmemesi yönünde şartlarını paylaşmıştı. İktidar içinde ve kabinede görev almak istiyorum, dedi. Bunu saklamadı. Bana gelen kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu ile görüşmeden önce arka kapı diplomasisi yapılıyor.

"KILIÇDAROĞLU GÖÇ BAKANLIĞI ÖNERDİ"

CHP’nin kurmayları ile yaptığı görüşmelerde, Oğan destek karşılığında İçişleri Bakanlığını istedi. Ancak Oğan’a ‘İçişleri Bakanlığı değil, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse yeni bakanlıklar kurmayı planlıyoruz, bunlardan biri de Göç Bakanlığı olacak, sizi Göçmen bakanlığını verebiliriz’ denilmiş.

Kılıdçaroğlu ile Oğan’ın yarın bir araya gelmesi bekleniyor. Baş başa gelinirse bu pazarlığın daha açık bir şekilde yapılıp karara bağlanması bekleniyor. Şartlarda anlaşılırsa Oğan, Millet İttifakı’na katılacaktır, olmazsa tarafsız durduğunu açıklayacaktır”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...