Gözler Sinan Oğan’ın kararında: New York Times’a konuştu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gözler Sinan Oğan’ın kararında: New York Times’a konuştu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunda %5,1 oy alan ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ABD’nin New York Times gazetesine konuştu. Oğan, yeni kurulacak hükümetten terörle mücadele ve göçmen meselesinde net tavır beklediğini ifade etti. Oğan’ın Türkiye’deki seçim atmosferine ilişkin yaptığı değerlendirmeler ses getirecek cinsten.

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimleri için yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %49,5 ile ilk tur seçimlerini lider tamamlarken, Kemal Kılıçdaroğlu ise %44,8 oy oranına sahip oldu.

Seçimde üçüncü sıranın sahibi olan Sinan Oğan %5,1’de kaldı.

Oğan, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi için ABD merkezli New York Times’a değerlendirmelerde bulundu.

"SEÇİMİ KAYBETTİ AMA İKİNCİ TURU SALLAYABİLİR"

New York Times’a konuşan Oğan, “Çok yoğunum. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun ofisleri de dahil olmak üzere pek çok kişiden cumhurbaşkanlığı yarışı konusunda telefonlar aldım” dedi.

Oğan’ı “bir anda Türkiye’nin en çok aranan adamı” olarak tanımlayan New York Times, ATA İttifakı adayının güçlü bir çıkış yaptığını ifade etti.

Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ahlakını beğendiğini ifade ederken, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan kadar çalışkan olmadığını belirtti.

Gözler Sinan Oğan’ın kararında: New York Times’a konuştu

OĞAN'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR

Yeni kurulacak hükümetten terörle mücadele ve mülteciler konusunda talepleri olduğunu belirten Oğan’ın, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım ki?” ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

Oğan, hangi adayı destekleyip desteklemeyeceği konusunda net cevap vermekten kaçındı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...