ABD basınından çarpıcı 2. tur yorumu: Diktatörler ikinci tura kalmaz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD basınından çarpıcı 2. tur yorumu: Diktatörler ikinci tura kalmaz

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD merkezli Newsweek dergisi 14 Mayıs seçimlerinin ardından dikkat çeken bir analiz yazısı yayınladı. Analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı karalama kampanyalarına başvurulduğu ve algıya yönelik birtakım ifadeler kullanıldığı anımsatıldı.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Yüzyılın seçimi tamamlandı. 14 Mayıs’ta yapılan halk oylamasının kesin olmayan sonuçları ortaya çıktı. Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı kazanırken cumhurbaşkanlığı seçimi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 49,5 oyu hanesine yazdırırken  HDP’nin desteğini alan 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 44,8’te kaldı.

Bu sonuçlarla Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için 2. tur oylamasına giderken dünya basının seçimlere ilgisi kaldığı yerden devam ediyor.

ABD BASININDAN 2. TUR YORUMU

ABD merkezli Newsweek dergisi, ikinci tura kalan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili dikkat çekici bir analize imza attı.

“DİKTATÖR DEMEKTEN VAZGEÇİN”

Derginin "Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura kalmaz" başlıklı  görüş yazısında, daha önce Erdoğan'a karşı karalama kampanyalarına başvurulduğu ve algıya yönelik birtakım ifadeler kullanıldığı anımsatıldı.

ERDOĞAN DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİLDİ

Batı medyasının Türkiye'de düzenlenen seçimlere inanmadığı, diğer taraftan "Erdoğan demokratik yollarla seçilmiş bir cumhurbaşkanı." hatırlatması da yapıldı.

Yazının devamında şöyle denildi:

Bir diktatörlükte seçim sonuçlarını merakla bekleyen insanları bulamazsınız. Serbest seçimler her demokraside esastır. Ancak bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmek, demokratik süreci korumanın en hayati parçasıdır.

Sonucu beğensek de beğenmesek de kazananı desteklesek de desteklemesek de kazanan yine kazanandır. Sonucu kınamak ve suçu dış müdahaleye yüklemek, sistemde yalnızca şüphe tohumları eker ve siyasi ayrışmayı artırır.

MUHALEFET İKTİDARA GELEN KADAR 'SEÇİMLER HİLELİ' DİYECEKLER

Diğer taraftan, günler sonra ikinci tur oylamanın yapılacağı belirtilerek, şöyle denildi:

Erdoğan'ın kazanması için ilave yüzde 1 oya ihtiyacı var. Muhalefetin, kazanması için ise yüzde 5'in üzerinde daha fazla oy alması gerekiyor. Batılı hükümetlerin ve onların medyasının, Türk halkının iradesine rağmen Türk muhalefeti iktidara gelene kadar Türkiye seçimlerini 'hileli' olarak adlandırmaya devam edeceği açık. Bu asılsız bir iddia.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...