İngiliz dergisi umduğunu bulamadı: Türkiye ile ilgili itiraf gibi sözler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiliz dergisi umduğunu bulamadı: Türkiye ile ilgili itiraf gibi sözler

GÜNDEM Haberleri

İngiltere merkezli yayın yapan The Guardian gazetesi Türkiye’deki seçim atmosferini yakından takip eden yabancı medya kuruluşlarından yalnızca bir tanesi. Gazetenin Türkiye ile ilgili yaptığı son haberin içeriği ise adeta itiraf gibi cümleleri içerisinde barındırıyor.

Türkiye’de seçim heyecanı bitmiyor.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu lider bitiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ikinci sırayı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki hafta sonu ikinci tur seçiminde yeniden yarışacak.

28 Mayıs’ta ikinci tura gidecek seçimlere uluslararası yayın yapan basın ve medya kuruluşları da yakından ilgi gösteriyor.

Hemen hemen her gün Türkiye’yi manşetlerine taşıyan yabancı basının yaptığı haberler oldukça dikkat çekiyor.

THE GUARDIAN GERİ VİTES YAPTI

İngiltere merkezli yayın yapan The Guardian tarafından en son yapılan değerlendirme ise bugünün en çok ses getiren haberlerinden bir tanesi oldu.

Çeşitli anket şirketlerinin paylaştığı manipülatif verilere odaklanan bir diğer yabancı basın kuruluşu olan The Guardian, “Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun siyasi kariyerinin sonu olur mu diye merak ederek bu haftaki Guardian Weekly dergisinin kapağını planlamaya başladık” ifadelerini kullandı.

İngiliz dergisi umduğunu bulamadı: Türkiye ile ilgili itiraf gibi sözler

"ERDOĞAN FAVORİ"

Çok geçmeden yaptıkları yanlışı anlayan İngiliz gazetesi çark etti ve adeta itiraf niteliğindeki şu yorumu yaptı;

Türkiye Cumhurbaşkanının siyasi hayatının bittiği ile ilgili tahminlerin büyük ölçüde yanlış değerlendirildiği anlaşıldı. Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı ilk tur galibiyeti, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylamayı engelleyecek kadar geniş bir farkla gelmedi. Ancak, Kılıçdaroğlu'na kayda değer bir geri dönüş dışında, göstergeler Erdoğan'ın Türkiye üzerindeki 20 yıllık iktidarını daha da uzatacağına işaret ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...