ABD’den Türkiye’deki seçime sıkı markaj: Kazanan kim olursa olsun…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD’den Türkiye’deki seçime sıkı markaj: Kazanan kim olursa olsun…

GÜNDEM Haberleri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Türkiye’de ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin önemine vurgu yapan Sullivan’ın yorumları oldukça dikkat çekti.

Türkiye, Cumhurbaşkanını seçmek için yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Milyonlarca seçmen ilk tur seçimini lider bitiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ikinci sıradaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında seçimini yapacak.

ABD ise Türkiye’deki seçim sürecini yakından takip ediyor.

"ÇALIŞMAYA HAZIRIZ" MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sullivan, “Türkiye'de güçlü bir demokrasi görmeye devam etmek istiyoruz. İlk turu gerçekleştirdiler, ikinci turu da yapacaklar ve bizler de kazanan kim olursa olsun onunla çalışmaya hazır olacağız” yorumunda bulundu.

ABD’den Türkiye’deki seçime sıkı markaj: Kazanan kim olursa olsun…

Sullivan, "Ukrayna, Orta Doğu'daki bölgesel meseleler ve NATO'daki rolü kapsamında Türkiye ile bir dizi konuda çalışmaya devam edeceklerini" vurguladı.

TAHIL KORİDORU İÇİN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Türkiye’nin girişimleri sonucunda 2 ay daha uzatılan Karadeniz Tahıl Koridoru meselesine de değinen Sullivan, “Karadeniz Tahıl Koridoru girişiminin süresinin uzatılması iyi bir şey. Tahılın küresel pazarlara ulaşmasını sağlamaya yönelik çabaları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...