Bu ne yaman çelişki! ABD’nin “ulusal güvenlik” sorumlusunun evinde “güvenlik zafiyeti”

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bu ne yaman çelişki! ABD’nin “ulusal güvenlik” sorumlusunun evinde “güvenlik zafiyeti”

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın başkent Washington DC’deki gizli servis ajanları tarafından aralıksız olarak korunan evine “sarhoş” olduğu belirtilen bir kişinin fark edilmeden girmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

ABD’de son zamanlarda milletvekilleri, ekipleri ve yakınlarına yönelik artan saldırılar dikkat çekiyor.

ABD Kongre Binası Polisi tarafından toplanan verilerine göre, geçtiğimiz yıl Kongre üyelerine yönelik 7 binden fazla doğrudan tehdit olayı meydana geldi.

Washington Post gazetesi tarafından aktarılan bilgiye göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın başkent Washington DC'de bulunan evine kimliği belirsiz bir kişinin korumalar tarafından fark edilmeden nasıl girdiği soruşturuluyor.

Washington Post, Sullivan’ın sabaha karşı saat 03.00 sularında evinde tanımadığı biriyle karşılaştığını ve ona gitmesini söylediğini aktardı.

GİZLİ SERVİS AJANLARI UYUMUŞ

Eve zorla girildiğine dair herhangi bir emare bulunmadığının belirtildiği haberde, evin dışında konuşlanan Gizli Servis ajanlarının kişi mekanı terk edene ve Sullivan onları uyarana kadar bu kişinin eve girdiğinden habersiz olduğu duyuruldu.

Haberde, "sarhoş" göründüğü ifade edilen kişinin nerede olduğu konusunda kafasının karışık olduğu, Sullivan'ı tanıdığı ya da ona zarar vermeye çalıştığına dair de bir kanıt bulunmadığı kaydedildi.

Bu ne yaman çelişki! ABD’nin “ulusal güvenlik” sorumlusunun evinde “güvenlik zafiyeti”

EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, "Sullivan zarar görmemiş olsa bile bu konuyu ciddiye aldıklarını ve olan biteni tüm yönleriyle gözden kaçırmamak için kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını" açıkladı.

Soruşturma sonlanana kadar Sullivan'ın evinin çevresinde ek güvenlik önlemlerinin alındığını vurgulayan Guglielmi, “Koruma protokollerimizden herhangi bir sapma kabul edilemez ve eğer böyle bir şey olduğu ortaya çıkarsa koruma personeli sorumlu tutulacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Washington Post

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...