ABD her yerde arıyor! Rus hackerı bulana 10 milyon dolar ödül

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD her yerde arıyor! Rus hackerı bulana 10 milyon dolar ödül

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri her yerde Rus bir bilgisayar korsanını (hacker) arıyor. Resmi bir açıklamada, ABD'nin birçok suçtan aradığı hackerın bulunmasına yardım edenlere 10 milyon dolara kadar ödül verileceği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Rus bilgisayar korsanları için harekete geçti. Şimdi Amerikan polisi ve istihbaratı her yerde Rus bilgisayar korsanı Mikhail Pavlovich Matveev'i arıyor. Ayrıca bu konuda ABD'ye yardım edenleri de bir ödül bekliyor.ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’deki yasa uygulamalarını, işletmeleri ve internet altyapısını hedef alan Rus bilgisayar korsanı Mikhail Pavlovich Matveev'in tutuklanmasını sağlayan kişilere Ulus Ötesi Organize Suçlar Ödül Programı (TOCRP) kapsamında 10 milyon dolar ödül verileceği duyuruldu.

İhlas Haber Ajansı'nın açıklamasına göre, ABD Adalet Bakanlığının, Columbia ve New Jersey’de Matveev aleyhine iki iddianameyi ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, Hazine Bakanlığının da Matveev'e mali yaptırımlar uyguladığı ifade edildi.

ABD her yerde arıyor! Rus hackerı bulana 10 milyon dolar ödül

Rus hacker Mikhail Pavlovich Matveev

Rusya'nın siber suçlular için en güvenli yer olduğu aktarılarak, Rusya’nın ABD müttefiklerine de siber saldırılarda bulunduğu bildirildi.

Bununla birlikte, Rus bilgisayar korsanı Matveev dolandırdığı kişilerden 400 milyon dolar talep eden ve yaklaşık 200 milyon dolar fidye ödemesi alan üç fidye yazılımı çetesinin aktif bir üyesi olarak biliniyor.

ÇOK SAYIDA VERİYİ ELE GEÇİRDİ

ABD'li yetkililer, resmi internet sitesi üzerinden yaptıkları açıklamada şu şekilde bilgi verdi:

"2020 ve 2021'de Newark, New Jersey'deki FBI saha ofisi, sırasıyla LockBit ve Babuk fidye yazılımı türevleriyle ilgili soruşturmalara başladı. FBI'a göre, her iki değişken de dünya çapında kurbanların milyonlarca dolarlık kayıplarından sorumlu olmuştur ve FBI, bu fidye yazılımı dağıtımlarının bir kısmından Mikhail Pavlovich Matveev'in sorumlu olduğunu değerlendirmektedir. Matveev ayrıca Hive fidye yazılımı varyantının konuşlandırılmasıyla da bağlantılıdır. Matveev'in saldırdığı gruplar arasında hastaneler, özel sektör şirketleri, okullar ve devlet kurumları yer alıyor. FBI soruşturması, Matveev'i özellikle 26 Nisan 2021'de Washington, D.C. Metropolitan Polis Departmanına yönelik Babuk fidye yazılımı olayıyla ilişkilendirdi."

"6 Aralık 2022'de, ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesindeki bir federal büyük jüri, Matveev'i Büyükşehir Polis Departmanına yapılan 2021 Babuk saldırısıyla ilgili Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasasını iki önemli ihlalle suçlayan bir iddianame yayınladı. 8 Aralık 2022'de ABD New Jersey Bölge Mahkemesindeki bir federal büyük jüri, Matveev'i LockBit, Babuk ve Hive fidye yazılımı varyantlarının konuşlandırılmasıyla ilgili altı suçlamayla suçlayan bir iddianame yayınladı."

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...