Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu yarın Ümit Özdağ ile görüşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu yarın Ümit Özdağ ile görüşecek

Seçim 2023 Haberleri

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu bugün bir telefon görüşmesi yaptıklarını duyuran Özdağ yarın da yüz yüze görüşeceklerini dile getirdi.

Seçimde yüzde 5, 27 oy alan Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İkinci tur hesapları yapan Millet İttifakı da seçimi kazanbilmek için Oğan'ı kendi taraflarına çekme çabalarına başladı. Ankara'da hareketli günler yaşanırken Oğan'ı aday gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu konuyla iligli değerlendirmelerde bulundu.

"BİZE OY ATANLAR, DESTEKLEDİĞİMİZ ADAYA OY VERMEYEBİLİR"

Flash Haber TV'ye konuşan Özdağ, ikinci tura kalan cumhurbaşkanı adaylarından birini destekleme kararı aldıklarında, seçmenlerinin o adaya direkt oy vermeyeceğini, durumu sorguladıktan sonra karar alacağını dile getirdi.

Ümit Özdağ "Onun için seçmenimizi doğru şeyi yaptığımıza ikna etmek zorundayız ama sadece kendi seçmenimizi değil. A'yı desteklersek geçen seçimde B'ye oy veren seçmeni de A'ya ikna edecek şekilde meseleye yaklaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

"SANKİ KILIÇDAROĞLU DEĞİL, BEN KONUŞUYORUM"

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki terör ve mültecilerle ilgili açıklamalarına işaret ederek "Gözlerimi kapattım, kendim konuşuyorum zannettim" değerlendirmesinde bulundu.

"KILIÇDAROĞLU, OĞAN VE BEN ÜÇLÜ GÖRÜŞME YAPABİLİRİZ" 

Ümit Özdağ, 14 Mayıs'taki seçimlerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan'ın yüz yüze görüştüğünü belirtti. Özdağ, kendisinin de yarın Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğini aktardı. Sinan Oğan'ın ise Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşüp görüşmeyeceğini ise bilmediğini dile getirdi. Özdağ, Kılıçdaroğlu ve Oğan ile üçlü bir görüşme yapabileceklerini, bunun da yarın netleşeceğini bildirdi.

"KEMAL BEY BİZDEN SONRA ALTILI MASA'YLA GÖRÜŞECEK"

"Yarınki görüşmeden bir destek açıklaması çıkma ihtimali var mı?" sorusu üzerine Özdağ "Hayır, bu süreçler böyle kolay değildir. Biz kendisiyle de Sinan Bey'le de görüşeceğiz. Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte olacağız. Tabii ki Kemal Bey, bizim koyacağımız fikirler dizisini altılı masayla görüşecek. Bu bir süreç gerektirir ama bunlar hızlı da olabilir. Öbür taraftan başka görüşme dizileri de sürebilir" diye konuştu.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...