Serhat Çetin: 'Ataman tam isabet'

Serhat Çetin: 'Ataman tam isabet'

SPOR Haberleri

'Onunla çalışınca her maça ayrı ayrı konsantre olursunuz, kazanmak için oynarsınız'

Milli basketbolcu Serhat Çetin, A Milli Takım'ın mücadele edeceği Dünya Kupası'nda en önemli kozlarının birinin Başantrenör Ergin Ataman olduğunu söyledi. Hzırlıklara yeni başladıklarını ve Dünya Kupası hakkında konuşmanın erken olduğunu ifade eden milli basketbolcu, "Ergin Ataman demek, 'her zaman zirveyi hedeflemek' demektir. Kendisiyle Beşiktaş'ta çalıştım. Son iki sezondur G.Saray'daki performansını gördük. Ergin ağabeyin Dünya Kupası'ndaki en önemli kozlarımızdan biri olacağını düşünüyorum. Onunla çalışınca hedef her zaman zirvedir. Her maça ayrı ayrı konsantre olursunuz. Her maça kazanmak için çıkarsınız. Hazırlık maçlarına girdikten sonra Dünya Kupası'nda neler yapabileceğimizle ilgili bir fikrimiz olacak" dedi. nbsp;
İsimler hiç önemli değil
Ay-yıldızlı ekibin kupada karşılaşacağı takımların isminden ziyade, kendi performanslarının önemli olduğunu vurgulayan Serhat Çetin, "Sonuçta bir antrenör değişikliği oldu. Birkaç oyuncu milli takıma gelmedi. Şu anda genç ve tecrübelilerden oluşan karma bir kadromuz var. Son 12'ye kimin kalacağını kimse bilmiyor. Onun için güzel bir rekabet ortamı var. Takım kimyasını oturtursak başarılı olacağımıza inanıyorum. Rakip takımların, oyuncuların ismi ya da kariyerlerinden ziyade kim sahaya çıkıp, daha iyi birbirine tutunursa daha başarılı olur. Bunu 2013'deki Avrupa Şampiyonası'nda da gördük. Geçen seneki hayal kırıklığından sonra daha başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Koçların savaşı olacak
Sezonu Tofaş'ta tamamladıktan sonra F.Bahçe Ülker'e transfer olan Serhat, "Obradovic, Avrupa'nın en saygı duyulan antrenörlerinden biri. F.Bahçe, Ülker ve Obradovic'in ismi birleşip, Ataşehir'deki Ülker Sports Arena da eklenince çok güzel bir kombinasyon oldu. Seçimimde de çok büyük etken oldu. Özellikle şu dönemde beni istedikleri için çok mutluyum. F.Bahçe Ülker'de oynayacağım için ayrıca heyecanlıyım. Oradaki hedefler çok yüksek" değerlendirmesinde bulundu. Gelecek sezon rekabetin üst seviyede olduğu çetin bir ligin geçmesini beklediğini anlatan milli oyuncu, "Herkes yatırımları yükseltiyor. Çok iyi koçlar var, bunun yanı sıra çok kaliteli oyuncular da transfer ediliyor. Ama sonuç, isimlerden çok, kim daha iyi hazırlanıyor ve takım olabilmeye geliyor. Ivkovic, Ergin Ataman, Ufuk Sarıca, Oktay Mahmuti ve Obradovic gibi çok önemli antrenörlerin rekabeti de olacak. Onun için zevkli bir lig sezonu bizi bekliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...