Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza

SPOR Haberleri

Süper yıldızlar, maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin yakınlarına yardım için Saracoğlu'na çıktı. 45'er dakikalık mini turnuvada dostluk kazandı

13 Mayıs sabahı hemen hemen bütün Türkiye'de bir önceki günün aynısı gibi başlamıştı ama akşamı aynı şekilde bitmedi. Mesaisini bitirmek üzere olan birçok vatandaşımız televizyonlardaki 'son dakika' yazısına kilitlenmiş ne olduğunu anlamaya çalışırken mesaisini bitiremeyenlerin acı haberi ulaştı dalga dalga. Soma'da ekmeğini kara taştan çıkartmaya çalışan maden işçilerinin girdikleri tünellerden çıkamadığı haberi geldi. Ekmek parası diye girdikleri tüneller mezarları oldu; bu dünyadaki son akşamları bir önceki akşam gibi bitmedi. Hayatını kaybeden 301 maden işçisi, tüm Türkiye'nin gecesine kara çaldı, milletin yüreğine kor düştü. Hayatını kaybeden işçi ailelerinin acısını hafifletmek için tüm vatandaşlarımız, bütün sivil toplum kuruşları kısa sürede seferber olurken, Beşiktaş, Chelsea ve Fenerbahçe de üzerlerine düşeni yerine getirerek geliri Soma'ya bağışlanmak için bir organizasyon gerçekleştirmeye karar verdi. 3 ekip 8 Ağustos akşamı Kadıköy'de buluşmak için sözleşti. nbsp;

nbsp;Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza

Turnuvanın ilk maçında iki ezeli rakip karşı karşıya gelirken, alışık olmadığımız ancak hayalini kurduğumuz görüntüler vardı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda. Acının birleştirdiği milyonların duygularına tercüman olan 3 takımın da futbolcuları her karşılaşma öncesi kol kola girerek saygı duruşunda bulundu. Yan yana gelmeleri hayal bile edilemeyen Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli taraftarlar Saraçoğlu'nun tribünlerinde omuz omuza izlediler turnuvayı. İlk maçta İsmail Köybaşı'nın golüyle Beşiktaş, sarı-lacivertlileri 1-0 mağlup ederken, ikinci mücadelede de Diego Costa ve Ivanovic'in golleri Chelsea'yi Fenerbahçe karşısında 2-0 galip ilan etti. Oldukça sakin geçen Beşiktaş-Chelsea mücadelesinin 43. dakikasında sahneye çıkan Ersan siyah-beyazlıları, Maviler karşısında öne geçiren golü atarak turnuvanın galibini belirledi. Fenerbahçe tribünlerinin Beşiktaş tezahüratlarıyla inlediği güzel gecenin sonunda Soma tüm Türkiye'nin desteğini bir kez daha hissederken, İstanbul'un iki devi Beşiktaş ve Fenerbahçe centilmenlik adına dev bir adım attı. HÜSEYİN?EROĞUL
nbsp;Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza

SOMA İÇİN KENETLENDİLER
Türkiye'yi yasa bürüyen Soma'daki maden kazasında 301 insanımız hayatını kaybetmişti. 13 Mayıs'ta yaşanan facianın ardından yapılan yardımlara dün gece bir yenisi daha eklendi. Üçlü turnuvadan elde edilen hasılat, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanacak.

nbsp;Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza
Takımlara özel plaket
Turnuvaya katılan takımlara düzenlenen törenle 'elinde fener taşıyan madenci' biblosu olan bir plaket hediye edildi.



Terim'den fedakârlık
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da organizasyonda protokol tribünündeki yerini aldı. Bu arada Terim'in dün sabah menisküs ameliyatı olduğu ve kısa süreli dinlenmenin ardından maça geldiği öğrenildi. Terim maçtan önce her iki takımın soyunma odasına inerek futbolcularla ve teknik adamlarla sohbet etti.


Drogba ve Volkan'a tepki
G.Saray'dan Chelsea'ye transfer olan 36 yaşındaki Didier Drogba, dün akşam Diego Costa'nın yerine 36. dakikada oyuna girdi ve topu her ayağına aldığında ıslıklandı. Öte yandan şampiyonluk kutlaması sırasında Aziz Yıldırım'la arası bozuk olan kale arkası tribünlerine kupayı götürmeyen F.Bahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel'e taraftarlar "Özür dile Volkan" şeklinde bağırdı.


Çevik Kuvvet'ten destek
Soma'daki faciada hayatın kaybeden işçilerin ailelerine bir yardım daha geldi. İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, turnuvada görev yapan polislerin kulüplerden alacakları ücreti Soma'daki ailelere bağışlayacak. 6222 Sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası gereği kulüpler maçlarda görev yapan polislere ücret ödüyor.



nbsp;Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza
Tribünler rengarenk
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen organizasyon sayesinde Türk futbolunda yıllardır özlenen bir tablo yaşandı. F.Bahçe ve Beşiktaş taraftarları aynı tribünleri paylaşırken, sarı-lacivertli futbolseverlerin daha çok olduğu görüldü. Galatasaraylı bir taraftarın mücadeleyi, Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlarla yan yana izlemesi de dikkati çekti.

nbsp;Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea Soma için omuz omuza

Chelsea takımının futbolcuları ilk maç öncesi ısınmaya üzerinde "#Soma" yazan siyah tişörtlerle çıktı. Tribünler Londra ekibinin oyuncularını ayakta alkışladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...