Balıkesir'den ilk yarıda 3 gol yiyen Fener Sow'la zirveye çıktı

Balıkesir'den ilk yarıda 3 gol yiyen Fener Sow'la zirveye çıktı

SPOR Haberleri

Kadıköy'de çılgın bir maç oynandı. Gol düellosu şeklindeki karşılaşmada Fener'e 44'te beraberliği getiren Sow 50'de takımını maç fazlasıyla zirveye oturttu

Şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe'nin konuğu, Süper Lig'e veda turlarındaki Balıkesirspor oldu. Eskişehir beraberliğinin hüznünü kupadaki Bursa galibiyetiyle üzerinden atan Fenerbahçe sahaya farklı bir 11 ve oyun anlayışıyla çıkınca ortaya inanılmaz bir maç çıktı. Şampiyonluk için kazanmaya mahkum Fenerbahçe büyük bir hırsla rakip kaleye saldırırken, Balkes de hücum 11'yle savunmayı unutan Kanarya'ya aynı şekilde cevap verdi. Henüz 7. dakikada Diego'nun şık topuk pasını sol çaprazdan uzak direğe mıhlayan Caner tribünleri coşturdu: 1-0. Ancak 15'te arkadaşlarının ters koşu yaparak savunma dengesini bozmasını fırsat bilen Uğur'un arka direğe ortasında Isaac beraberliğe kafa attı: 1-1. Henüz bu golün şoku atlatılmamıştı ki, 21'de Volkan Demirel ve savunma arasındaki anlaşmazlığı değerlendiren Kulusic boşta kalan topa dokundu: 2-1.

Şampiyonluk inancı

Kadıköy'de soğuk duş etkisi, 23'te Kuyt'ın ağlara giden vuruşunda kalkan ofsayt bayrağıyla devam etse de, 26'da Caner ortaladı, Webo arkaya aşırdı, Diego ligdeki ilk golünü attı: 2-2. Fener galibiyet golünü aramaya başlamıştı ki, bir şok daha yaşadı Kadıköy! 40. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Volkan'ın öne çıktığını gören Emir, tecrübeli kalecinin bu hatasını affetmedi, meşin yuvarlağı çatala astı: 3-2. İlk yarının skorunu belirleyen ise Sow oldu. Senegalli 44'te Diego'nun ortasına iyi yükseldi ve dengeyi sağladı: 3-3. İsmail Kartal ilk yarıdaki Alper-Mehmet Topal hatasından dönüp Selçuk-Topal ikisiyle orta alanı güvenliğe alınca Fenerbahçe topla daha fazla oynayama başladı. Aynı andaki Kuyt-Emenike değişikliği de hücumlara zenginlik kattı. 50'de Emenike'nin "al at" pasını Sow değerlendirdi: 4-3. 81'de Webo direğe takılsa da Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe kuruldu.

SOW UYARDI, Dikkatli olmalıyız


F.Bahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow dünkü golleriyle takımının üç puan almasında en büyük rolü oynadı. Ligde 13. golüne ulaşan yıldız futbolcu, "Maçın başında rakibe saygı eksikliğimiz vardı belki de. 3 gol bulmayı başardılar. Önümüzdeki 5 maç için bize ders oldu. Bu maçın ilk yarısındaki hataları yaparsak şampiyonluk bizden uzaklaşır. Önümüzdeki haftalarda çok dikkatli olmalıyız" açıklaması yaptı. nbsp;
M.EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...