Beşiktaş'ın Almanya kampına damgasını vuran isim Şenol Güneş oldu

Beşiktaş'ın Almanya kampına damgasını vuran isim Şenol Güneş oldu

SPOR Haberleri

Oyuncularına göz açtırmayan tecrübeli hoca, "disiplinden" taviz vermedi. Kampın yıldızları Gökhan Töre, Beck ve Tolgay'dı.

HÜSEYİN?EROĞUL
Yeni sezona Türk futbolunun en önemli isimleri arasında yer alan Teknik Direktör Şenol Güneş'le başlayan Beşiktaş'ın Almanya kampında, "disiplin" en öne çıkmayı başaran faktör oldu. Sezon başı kampında bol koşulu kondisyon idmanlarından vazgeçerek direkt topla çalışmalar yapan Beşiktaş'ta Valencialı antrenör Miguel Peiro'nun "İspanyol sistemi" olarak adlandırdığı antrenman metodunu futbolcular da çok kolay benimsedi. Günde çift antrenman yaparak yeni sezona hazırlanan siyah-beyazlılarda Güneş futbolcularının kahve saatinden uyku saatlerine kadar her şeyle tek tek ilgilenerek babacan tarafını da ortaya çıkardı.

KALECİLER:
Tolga Zengin: Takımda Şenol Güneş'i en iyi tanıyan isim olan tecrübeli kaleci, kaptanlığının da hakkını verdi. Antrenmanlar sırasında takım arkadaşlarıyla sürekli konuşan Tolga, tecrübesiyle yine kalenin sahibi olur.

Cenk Gönen: Geçen sezon yaşadığı sakatlıkla yerini Günay'a kaptıran Cenk, ilk günlerde moralsiz dursa da zaman geçtikçe açıldı.
Günay Güvenç: Eksiklerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Sambade'nin değişik ve zor antrenman metotları karşısında elinden geleni yapan Günay'ın performansı forma savaşını daha da kızıştıracak.

SAVUNMACILAR:

İsmail Köybaşı: Her kamp döneminin parlayan yıldızı olan İsmail, çalışkan olsa da bu sefer sönük kaldı. nbsp;

Ramon Motta: Şenol Güneş'in hücum antrenmanlarında üzerinde çalıştığı bölgenin oyuncularından olan Motta, Tosic transferinin de etkisiyle daha disiplinli bir kamp geçirdi.

Dusko Tosic: Uzun yıllar siyah-beyazlılarda görev yapmış gibi. Takıma kolay uyum sağladı. İsabetli ve sert şutlarıyla dikkat çekti.

Ersan Gülüm: Yeni imajıyla kampın dikkat çeken ismi oldu. Çin'e transferi son anda yatan Ersan'ın bu durumu performansını da etkiledi. nbsp;

Milosevic: İzinli olduğu için takıma geç katıldı ama kısa sürede Şenol Güneş'in istediklerini uygulamaya başladı. Bu sene önemli bir isim olabilir.

Pedro Franco: Takıma geç gelse de yeni sisteme kolay uyum sağlayan bir görüntüsü vardı.

Serdar Kurtuluş: Geçen sezon bölgesinde tek kalan Serdar, Beck transferinin ardından çalışmalarda temposunu yükseltti.


Andreas Beck: Antrenman disiplini üst düzey. Hocasının istediklerini harfiyen yerine getiriyor. Bu senenin gizli kahramanı olabilecek potansiyele sahip.

ORTA?SAHALAR:
Necip Uysal: Şenol Güneş'ten formayı almak istediğini her haliyle belli eden bir görüntü çizdi. Çalışkanlığıyla ön plana çıktı.
Oğuzhan: Kendi performansının yeterli olduğunu düşünen bir havası var. Bu haliyle Sosa'nın arkasında kalmaya devam eder.
Olcay Şahan: Kampın en moralsiz görünen ismi. Sol açığa transfer yapılacağının konuşulması moralini bozmuş, neşesini kaçırmış. Vites yükseltmesi lazım.
Atiba: 3 yıldır bildiğimizden farklı bir hali yok. Performansı hiç gerilemedi. Hocasının istediklerini harfiyen yerine getirdi. İyi bir kamp dönemi geçirdi.
Kerim Frei: Güneş'in önemli kozları arasına girebilecek bir isim haline gelmesi bekleniyor. Antrenmanlarda, şut çalışmalarında oldukça başarılıydı.
Gökhan Töre: Beşiktaş'ın en güçlü oyuncusu. Antrenmanlarda fizik olarak üst düzeye ulaşmış bir görüntü çizdi.
Sosa: Kendisi Almanya'da ama aklı Arjantin'de kalmış gibi bir görüntü çizdi. Antrenmanlarda sessiz sakin kaldı ama ne olursa olsun şu haliyle bile Beşiktaş'ın en önemli hücum beyni olacak.
Tolgay Arslan: Kampın yıldızlarından olan Tolgay Arslan formayı kimseye kaptırmaz diyorduk. Fakat dün akşamki idmanda büyük şanssızlık yaşayan Tolgay'ın çapraz bağları koptu. nbsp;
FORVETLER:
Mustafa Pektemek: İlk sakatlık haberinin başrol oyuncusu. Önemli bir durumu yok ama bu performansıyla dördüncü forvet olur.
Cenk Tosun: Antrenmanlarda çok başarılıydı. Girdiği pozisyonların hepsini gole çevirmeyi başardı. Bu sene Güneş'in elinde sınıf atlayabilir.
Ömer Şişmanoğlu: Beşiktaş'tan ayrı kalmak Ömer'e yaramış. Cenk'le birlikte Şenol hocanın kafasını karıştırabilecek bir performansı vardı.
Tolgay 6 ay yok
Beşiktaş'ın Almanya'da yaptığı son antrenmanda büyük bir şanssızlık yaşandı. Beşiktaş'ın yıldız oyuncularından Tolgay Arslan, antrenman maçında genç oyuncu Eslem ile girdiği ikili mücadele sonrasında çime ters basarak sakatlandı. Başarılı oyuncuya sağlık görevlileri hemen müdahalede bulunurken, takım ve teknik heyet Tolgay'ın başında bekledi. Sağlık görevlilerinin omuzlarında sahayı terk eden Tolgay Arslan'ın çıkarken gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. 24 yaşındaki oyuncunun sol dizinde çapraz bağ kopması olduğu ve ameliyata alınacağı açıklandı. Tolgay 6 ay sahalardan uzak kalacak. Kafilede büyük şok yaşandı.
Beşiktaş'ın Almanya kampına damgasını vuran isim Şenol Güneş oldu



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...