Doğanlar Stadı'nda tohumlar atıldı

/ Kaynak: İHA
Doğanlar Stadı'nda tohumlar atıldı

SPOR Haberleri  / İHA

Yapımı hızla süren Doğanlar Stadı'nda zemininin çim tohumları düzenlenen mini törenle atıldı.

Bornova ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin yapımını birlikte tamamlama aşamasına getirdiği Doğanlar Stadı'nda tribün ve çevre inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, zemin drenaj ve tesviyesi UEFA standartlarında gerçekleşen tesise çim tohumu ekimi de bugün düzenlenen mini törenle yapıldı.


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulüp yönetim kurulu üyesi Barış Orhunbilge, stadın yapımında görev alan mühendislerin tarihi bir ana tanıklık ettiği törende futbolseverlere müjdeli haberler verildi.


ÖZKAN: "MAÇLARIMIZI DOĞANLAR'DA OYNAYACAĞIZ"
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, stat zeminiyle ilgili Göztepe ve Bornova Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini belirterek, "Güçlerimizi birleştirince ortaya güzel tablolar çıkıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda burada Altınordu ve Göztepe kardeş kulübümüz Athletic Bilbao ve Bornova Karması U10 takımları mini turnuvada karşılaşacaklar. Zeminin de açılışı gerçekleşecek. Ligin ikinci yarısından itibaren Altınordu olarak maçlarımızı bundan böyle Doğanlar Stadı'nda oynayacağız" dedi.


METİN OKTAY HEYKELİ DİKİLECEK
Özkan, yanında getirdiği Metin Oktay'ın bir kafa golü fotoğrafını da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya göstererek, "İzin verirseniz, Doğanlar Stadı'nın girişine Metin Oktay'ın bronz bir heykelini yaptırmak ve armağan etmek istiyorum" ifadesini kullandı. Atila, Özkan'ın bu jestine teşekkür ederek, "Bu teklifiniz bizi çok sevindirdi. İzmir'in sembolü Metin Oktay'ın ilk kez heykeli dikilmiş olacak. Stada gelen futbolseverler onu saygıyla anacak. Meclis kararıyla isteğinizi onaylarız" şeklinde konuştu.


ATATÜRK EYLÜL'E YETİŞECEK
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, daha sonra Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu. 15 gün içinde yeni çimlerin serileceği haberini alan Özkan, "Bu gelişme sevindirici ancak stadın kapalı tribün ile diğer inşaatları için zamana ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Tek istediğimiz 20 Eylül'deki Alanya maçımıza kadar bu tesisin dört dörtlük yetişmesi. Gerekirse iç sahadaki Samsunspor ve 1461 Trabzon maçlarımızı deplasmanda oynarız" diye konuştu.


ATİLA: "ŞAMPİYONLUKLAR KAZANILSIN"
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise çimlerin 1 ay sonra ilk kez biçileceğini ve 3 ay sonra da futbol oynamaya uygun hale geleceğini müjdeleyerek, "İlk etapta stadımız 6 bin 700 seyirci kapasiteli olacak. İkinci etabın tamamlanmasından sonra ise 2 bin kişilik portatif tribünlerle birlikte 12 bin 500 seyirci rahatlıkla maçları izleyebilecek. Amacımız İzmir'e yakışır bir stat yapabilmek. Burada İzmir kulüplerimizin şampiyonluklarını görmek, tarihi anlarına tanıklık etmek istiyoruz. Passolig sisteminin de kurulmasının ardından Ocak ayından itibaren burada lig maçları rahatlıkla oynanabilir" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...