Yurtdışında en çok kazanma oranına sahip temsilcimiz Trabzonspor

Yurtdışında en çok kazanma oranına sahip temsilcimiz Trabzonspor

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer 123 maçta elde ettiği 48 galibiyetle G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçe'yi geride bırakmaya devam ediyor

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Differdange'yi deplasmanda 2-1'le devirerek tur atlayan Trabzonspor, Avrupa'da en çok maç kazanma oranına sahip Türk takımı olma unvanını sürdürdü. Bordo-mavililer, kuruluş yılları 100 yılı aşan İstanbul'un üç kulübü G.Saray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den istatiksel olarak daha başarılı. UEFA Avrupa Ligi'nde son iki sezondur grup maçlarına kalma başarısı gösteren Trabzonspor, elde ettiği başarılı sonuçların ardından bir üst tura yükselmesine rağmen ilk yılında Juventus'a sonraki sezonda ise Napoli'ye elenerek Avrupa'ya veda ettmişti. Bordo-mavililer Avrupa arenasında oynadığı 123 maçta 48 galibiyet, 31 beraberlik ve 44 yenilgi aldı. Attığı 160 gole karşılık ise kalesinde 164 gol gördü.
Unvanı korumaya çalışacak
Trabzonspor, bu sene de gruplara kalması halinde istatistiğini daha da geliştirme şansı bulunuyor. Rakamlara bakıldığında Avrupa kupalarında galibiyet sayısı mağlubiyetten fazla olan tek Türk takımı olarak öne çıkan Karadeniz temsilcisi, Şota Arveladze yönetiminde bu unvanını koruma mücadelesi de verecek. Trabzonspor'u istatiksel olarak en yakından takip eden takım olan G.Saray, Avrupa'da 261 maçta 97 galibiyet, 97 yenilgi ve 67 beraberlik aldı. Beşiktaş'ın, 178 maçta 66 galibiyet, 78 mağlubiyet ve 34 beraberliği, F.Bahçe'nin ise 86 mağlubiyet, 67 galibiyet ve 37 beraberliği bulunuyor. Öte yandan Trabzonspor'un Robotnicki takımı ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi müsabakası için kadrosu açıklandı. Listede yeni transferler Cavanda, Mbia, Alper ve Okay'ın yanı sıra sakatlığı geçen golcü Cardozo da bulunuyor Kadroda takımdan ayrılması kesinleşen Fatih, Zeki ve Serdar'ın yanı sıra Bourcenau, Yatabare ile Musa da yer almadı. nbsp;
Salih golü eşine hediye etti

Trabzonspor'un ilk golünü kaydeden Salih Dursun, golü hamile eşine hediye etti. Zamana ihtiyaç duyduklarını belirten Salih, "Sonuçta hazır olmadığımız halde turu geçtik. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Avrupa'da hak ettiğimiz noktaya, ligde dşampiyonluğa giden bir kadro olmaya çalışacağız" diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...