İşte Terim'in zaferi getiren o konuşması!

İşte Terim'in zaferi getiren o konuşması!

SPOR Haberleri

Play off vizesi şansını yükselten ay yıldızlılar, Fatih Terim'in zafer konuşmasıyla 3-0'lık muhteşem galibiyete ulaştı.

Letonya karşısında son dakikada yediğimiz golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılıp, karalar bağlayan Milli Takım, Hollanda karşısında tarihi bir zafere imza koyup Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda önemli bir adım attı...
Play off vizesi şansını yükselten ay yıldızlılar, 3-0'lık muhteşem galibiyete nasıl ulaştı, maça kadar ve maç anı neler oldu gelin hep birlikte bakalım...
Letonya maçı sonrası herkes üzüntülüydü. Hayal kırıklığıyla tamamlayan karşılaşmanın ardından hedefte Hollanda vardı. Kazanılması gereken bir maç bekliyordu ay yıldızlıları...


“DOĞUM GÜNÜNDE SÖZ VERİLDİ”
Fatih Terim'in 62. doğum günü kutlanmıştı. Futbolcular o gün galibiyet sözü verdiler hocalarına.
Terim de kamp yaptıkları otelin toplantı salonunda oyuncularına karşı sürekli motivasyon konuşmaları yapıyordu.
İmparator oyuncularına her an inandığını söylüyor ve “Çıkıp onları yeneceksiniz” diyordu.Bulutlu hava dağılmaya başlamıştı. Zaferin ilk startı verildi.
Hollanda maçı için stada gelinmiş ve soyunma odasına girilmişti. Terim'in sesi yankılanıyordu odada...


“NE DEDİĞİMİ ANLADINIZ SİZ”
Takımın lideri Arda'dır. Letonya maçında çok iyi oynadık. Aynı şekilde devam edeceğiz. Topun sürekli arkasında kalacaksınız. Top kontrolü bizde olacak
-Başta Arda olmak üzere orta sahamız, Oğuzhan'ı hücumlarda dikine ara paslarla besleyecek. Topu alan, kafasını kaldırıp ileri fırlayan arkadaşını arayacakOyuncuların gözü hocalarındaydı. Onun vücut dili, hırsı ve inançlı tavrı ile mesaj alınmıştı. Sahaya çıkıldı ve 8. dakikadaki Oğuzhan golü Terim'in dediği gibi atıldı, tarihi sonuç da böyle alındı.


TERİM MAÇ ÖNCESİ NE DEDİ?
Size laf ettirmem her şeyi göğüslerim
1- Çoçuklar ben sizin yetenek, beceri ve gücünüzü biliyorum. Sizin için ne derlerse desinler, ne konuşurlarsa konuşsunlar, ne anlatırlarlarsa anlatsınlar ben, size inanıyor, güveniyorum. Bunun için bu odadasınız, bu takımdasınız.
2- Şimdi bu maça kadar çok iyi çalıştık. Rakibimiz Hollanda'nın eksikleri ortada, bizim yapabileceklerimiz de ortada. Çıkın sahaya gücünüzü, becerinizi ciddiyetle ortaya koyun. Sergilediğiniz oyun halkımıza keyif versin, siz de alın.
3- Gol atarsınız, atamazsınız hiç önemli değil, Atarsanız coşku ve mutluluk olur.Siz elinizden geleni yapın, her şeyi ben göğüsleyeceğim. Kimseye siz için laf ettirmem. Haydi çocuklarım başarılar, Allah yardımcınız olsun.


TERİM MAÇ SONRASI NE DEDİ?
Sizden ne istiyorsam ülkem için istiyorum
1- Teşekkür ediyorum. Hepinizi kutluyorum. Potansiyelinizi sahada kullandınız. Gücünüzü gösterdiniz. Gereği gibi ne yapılması gerekiyorsa yaptınız, neler yapabileceğinizi ortaya koydunuz. Benim güvenimi boşa çıkarmadınız.
2- Maç öncesi de size söylemiştim. Gücünüzü, becerinizi ortaya koydunuz. Dediklerimi yaptığınızda neler olacağını, ne hale büründüğünüzü, rakibin karşısında nasıl devleştiğinizi sizler de gördünüz. Sizden bunu bir kez daha isteyeceğim.
3- Kendim için değil, ülkem için bunu isteyeceğim. Bu takımın neler yapacağını Dünya görsün diye isteyeceğim. Bu çatı altındaki herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Beraberliğe ülkenin ihtiyacı olduğu günlerde bu zafer önemliydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...