Martin O'Neill'den Cüneyt Çakır'a tepki!

Martin O'Neill'den Cüneyt Çakır'a tepki!

SPOR Haberleri

Kuzey İrlanda-Macaristan maçını yöneten Cüneyt Çakır'a ev sahibi ekibin teknik direktörü Martin O'Neill'den tepki geldi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Kuzey İrlanda-Macaristan maçını yöneten Cüneyt Çakır'a ev sahibi ekibin teknik direktörü Martin O'Neill'den tepki geldi.

Kuzey İrlanda basınına konuşan O'Neill, Çakır'ın Chris Baird'a gösterdiği kırmızı kartı değerlendirerek, "Hayatımda böyle bir uygulamayı daha önce hiç görmedim. Hakem maçı durdurmadan Baird'a yaptığı hareketlerden dolayı iki kart gösterdi. Chris ilk pozisyonda sarı kart göreceğini bilseydi, ikinci faullü hareketini yapmazdı. Bu karar nedeniyle finallere gidemeyebilirdik" ifadelerini kullandı.

Böyle durumlara karşı takım olarak daha fazla hazırlıklı olmaları gerektiğini belirten O'Neill, Çakır'ın verdiği karara itiraz etme haklarının olup olmadığını bilmediğini de kaydetti.

Macaristan'ın 1-0 önde götürdüğü maçın 81. dakikasında yaşanan pozisyonda Kuzey İrlanda'dan Chris Baird'in rakibine yaptığı faulün ardından avantaj kuralını uygulayarak mücadeleyi devam ettiren Çakır, birkaç saniye sonra başka bir pozisyonda Baird'in farklı bir rakibine yeniden faul yapması üzerine mücadeleyi durdurmuş ve aynı dakika içinde gerçekleşen iki pozisyonu da sarı kartla cezalandırarak Kuzey İrlanda'yı 10 kişi bırakmıştı. Ev sahibi ekip, 10 kişi kalmasına rağmen 90+3'te Çaykur Rizespor'da forma giyen Kyle Lafferty ile gol bularak maçı 1-1'e getirmeyi başarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...