Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taha Akgül Dünya Şampiyonu oldu!

Taha Akgül Dünya Şampiyonu oldu!

SPOR Haberleri

Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, altın madalya kazandı.

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nın son gününde serbest stilde müsabakalar yapıldı.


TAHA AKGÜL TEKNİK TUŞLA DÜNYA ŞAMPİYONU


125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül de ilk turda İspanyol sporcu Jose Cuba Vazquez'i 11-0 sayı tuşuyla yenerek ikinci tura yükseldi. Akgül, bu turda Ermeni güreşçi Levan Berianidze'yi 4-2'yi yenerek çeyrek finale çıktı. Milli güreşçi, çeyrek final mücadelesinde ise Kazak sporcu Daulet Shabanbay'ı 6-1'lik skorla yendi ve yarı finale yükselen isim oldu. Taha Akgül, bu sonuçla olimpiyat oyunlarına katılma hakkını da elde etti. Milli güreşçi, yarı finalde de Rus sporcu Bilyal Makhov'u mücadelenin 53'üncü saniyesinde 10-0 sayı tuşuyla yenerek, adını finale yazdırdı.


Finalde Azerbaycanlı kardeşimiz Jamaladdin Magomedov ile mücadele eden Taha Akgül, karşılaşmadan 1 dakika içinde ayak kilidi oyunuyla 10-0 teknik üstünlükle galip ayrılarak bir kez daha Dünya şampiyonu oldu.


2014'te dünyanın en iyi güreşçisi seçilen Taha Akgül, başarısıyla bu ünvanını pekiştirmiş oldu.


YAKUP GÖR GERİDEN GELEREK DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU


Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonanın sabah seansında, Olimpik sıklet olmayan 70 kiloda Yakup Gör, ilk turda Romanya'dan Nicolae Cojocaru'yu 6-0 yenerek bir üst tura çıktı. Gör, ikinci turda Yunan Andreas Triantafyllidis'i 6-1 yendi ve çeyrek finale yükseldi. Milli güreşçi, çeyrek finalde ise Rus güreşçi Magomedrasul Gazimagomedov'a 9-1 yenildi. Yakup Gör, rakibinin finale yükselmesiyle repesaj mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Milli sporcu, repesaj mücadelesinde Kazakistan'dan Nurlan Bekzhanov'u 14-4 yenerek 3'üncülük-5'incilik maçına çıkma hakkını elde etti.


3.'lük maçında Belaruslu Azamat Nurikov karşısında çetin bir mücadele vererek, yenilmek üzere olduğu karşılaşmadan 9-8 galip ayrılarak dünya üçüncüsü oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...