Fenerbahçe Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın üst üste 4. kez kaldırdı

Fenerbahçe Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın üst üste 4. kez kaldırdı

SPOR Haberleri

Büyük çekişmeye sahne olan maçta tarihi rakibi G.Saray'ı 4 sayı farkla mağlup eden sarı lacivertliler zafere uzandı

Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin... Samsun Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanan maçta G.Saray'ı 52-48'lik skorla mağlup eden sarı-lacivertliler kupanın sahibi oldu. F.Bahçe  bu sonuçla üst üste 4'üncü, toplamda da 11'inci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü. İlk çeyrekte iki takım da hücumlarından boş dönmedi. Karşılıklı basketlerle geçilen periyotta ilk 5 dakikalık bölümü 10-9 önde geçen sarı-lacivertliler,Quigley'in 11 sayıyla yıldızlaştığı periyodu 20-16 üstün bitirdi. İkinci çeyreğe hızlı başlayan G.Saray öne geçti: 22-20. Birsel'in basketleriyle son 1 dakikaya 28-28 eşitlikle girildi. Lavender'in sayılarıyla 30-28 öne geçen Fenerbahçe son hücumda rakibine sayı şansı vermedi ve soyunma odasına bu skorla üstün girdi.

Aslan fırsat tepti

Üçüncü periyodun ilk iki buçuk dakikasında iki takım da skor üretemedi. Bu dakikadan sonra Lavender ve Quigley ile 4 sayı bulan F.Bahçe skoru 34-28'e getirdi. Verameyenka ve Kobryn ile 3 sayı daha bulan sarı-lacivertliler, G.Saray'a 7.5 dakika sayı şansı vermedi ve son periyoda 39-33 önde başladı. Bitime 7 dakika kala Fenerbahçe maçtaki en büyük farkı yakaladı: 46-37.  G.Saray baskıyla farkı 2 sayıya (48-46) indirdi. 1 dakika kala Martinez skor 50-48 devam ederken 2 serbest atışı da kaçırınca sarı-kırmızılılar fırsatı tepmiş oldu. Son saniyelerde Verameyenka ile serbest atışları sayıya çeviren F.Bahçe salondan 52-48 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

Tribünlerde gerginlik
Karşılaşmanın 3. periyodunda Fenerbahçe skoru 32-28'e getirdikten sonra tribünlerde olaylar çıktı. İki takım taraftarları koltukları sökerek birbirlerini fırlatırken, çok sayıda yabancı madde sahaya fırlatıldı. Maçın hakemi yaşanan gerginlikler yüzünden karşılaşmaya 10 dakika ara verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...