THY Avrupa Ligi'ne Navarro damgası

/ Kaynak: AA
THY Avrupa Ligi'ne Navarro damgası

SPOR Haberleri  / AA

Barcelona Lassa'dan Juan Carlos Navarro, ligde en çok maça çıkan ve en çok sayı atan sporcu durumunda.

Barcelona Lassa'nın tecrübeli oyuncusu 35  yaşındaki Juan Carlos Navarro, Basketbol THY Avrupa Ligi'nde en çok maça çıkan ve  en çok sayı atan sporcu durumunda bulunuyor.
 
Ligin verilerine bakıldığında, en fazla maç oynama, sayı ve ribaund  istatistiklerinde İspanyol oyuncular ilk sırada yer alıyor.
 
Bugüne dek 277 maça çıkan Barcelona Lassa'nın oyun kurucusu Navarro en  fazla müsabakada görev yapan oyuncu olurken, Navarro'yu 252 maçla Yunanistan'ın  Panathinaikos takımından Dimitris Diamantidis ve Theodoros Papaloukas takip  ediyor.
 
Sayı istatistikleri 
 
Ligdeki sayı krallığı listesinde de Navarro 3674 sayı ile lider  durumda yer alırken, ardından Olympiakos'tan Spanoulis ile ABD'li Marcus Brown  geliyor. Türk basketbolcularda ise 1528 sayı kaydeden Mirsad Türkcan 38.  durumda. Mirsad'ı 1467 sayıyla Kerem Gönlüm ve 1416 sayıyla İbrahim Kutluay takip  ediyor. Organizasyonda en fazla sayı atan Türk oyuncular şöyle:
 
Ribaund istatistikleri 
 
Ribaund istatistiklerinde ise bir başka İspanyol oyuncu Felipe Reyes  ilk sırada yer alıyor. Real Madrid forması giyen tecrübeli basketbolcu toplamda  1343 ribaundla ilk sırada yer alırken, Reyes'i 1287 ribaundla Mirsad Türkcan ve  1193 ribaundla Laboral'dan Ioannis Bourosis izliyor. Kerem Gönlüm'ün 1161 ribaundla beşinci, Kaya Peker ise 769 ribaundla  20. durumda olduğu sıralamada ilk 100 isim içinde yer alan Türk basketbolcular  şöyle:
 
Asist istatistikleri 
 
Asistlerde ise ilk 3 isim Panathinaikos'tan Diamantidis (1146),  Papaloukas (977) ve Olympiakos'tan Spanoulis (843) şeklinde oluştu.
 
Milli oyunculardan ilk 100'de Kerem Tunçeri (501) ile Darüşşafaka  Doğuş'tan Emir Preldzic (445) ve Ender Arslan (422) ile Mirsad Türkcan (183) yer  aldı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...