Prens Ali, FIFA'da seçimin ertelenmesine karşı çıktı

Prens Ali, FIFA'da seçimin ertelenmesine karşı çıktı

SPOR Haberleri

FIFA'da seçimlerin ertelenmemesini isteyen Ürdün Prensi Ali bin El-Hüseyin, böyle bir kararın farklı istikrarsızlıkları beraberinde getireceğini savundu.

FIFA Etik Komitesi'nin mevcut başkan Sepp Blatter ve yardımcısı UEFA  Başkanı Michel Platini'ye 90 gün futboldan men cezası vermesiyle gündeme gelen  seçimli olağanüstü genel kurulun ertelenmesi fikrine başkan adaylarından Ürdün  Prensi Ali karşı çıktı. 
 
FIFA'da krizin derinleştiğini ve geçici başkanlık sürecinden hızlıca  geçilerek sorumlu bir başkanın seçilmesi gerektiğini belirten Prens Ali, "Tarihi  belirlenmiş seçimi ertelemek, gerekli olan değişimi ertelemek ve daha fazla  istikrarsızlık oluşturmak demektir. Dünyaya, hatalardan ders çıkarılmadığını  söylemek demektir" ifadelerini kullandı. 
 
Prens Ali, FIFA'nın haziran ayında yapılan genel kurulunda Sepp  Blatter'a karşı aday olmuş ancak ilk turda rakibinin gerisinde kalınca yarıştan  çekilmişti. Bu seçimden birkaç gün sonra İsviçreli başkan Blatter istifa  edeceğini açıklamış ve FIFA'da yeni bir sürece girilmişti. 
 
Etik kurulunun Blatter ve başkan adaylarından Platini'ye verdiği 90  günlük men cezası rakiplerine göre daha avantajlı durumda bulunan Fransız futbol  adamını zor durumda bırakırken, başkanlık koltuğuna oturması konusunda pek şans  verilmeyen Prens Ali'nin ise elini güçlendirdi. 
 
FIFA'nın gelecek yıl şubat ayında yapacağı olağanüstü genel kurulu  için adaylık başvuruları 26 Ekim'de sona erecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...