Nepalli milli futbolculara "şike" gözaltısı

/ Kaynak: AA
Nepalli milli futbolculara "şike" gözaltısı

SPOR Haberleri  / AA

Nepal Milli Futbol Takımı'nda daha önce ve halen forma giyen 5 oyuncu, şike yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Nepal emniyetinden yapılan açıklamada, 2008 yılında şike yaptıkları  iddiasıyla Nepal Milli Takımı kaptanı Sagar Thapa'nın yanı sıra Sandip Rai,  Ritesh Thapa, Bikash Singh Chhetri ve Anjan KC adlı futbolcuların gözaltına  alındığı belirtildi. 
 
Açıklamada, futbolcuların banka hesaplarının incelemeye alındığı,  Malezya ve Singapur'da şike yaptığı tespit edilen bazı şahıslarla aralarında  bağlantı bulunduğu bildirildi. 
 
Söz konusu oyuncuların başka ülkelerde yapılan şike olaylarıyla da  benzer bağlantılar içinde olduğu, incelemelerin devam edeceği de vurgulandı. 
 
FIFA, Nepal futbolunda bazı finansal bazı usulsüzlükler tespit  edildiği gerekçesiyle geçen yıl federasyon hakkında soruşturma başlatmıştı. Bu  olayların ardından Nepal Futbol Federasyonu Başkanı Ganesh Thapa, görevini kötüye  kullandığı gerekçesiyle bazı federasyon yetkilileri tarafından suçlanmış ve asbaşkanlık yapan 4 kişinin işine son vermesinin ardından gönüllü olarak istifa  etmişti. İşine son verdiği yetkililer tarafından mahkemeye verilen Thapa,  önümüzdeki günlerde yargıç karşısına çıkacak. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...