MotoGP'de heyecan Avustralya'da sürecek

MotoGP'de heyecan Avustralya'da sürecek

SPOR Haberleri

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de sezonun 16. yarışı, hafta sonu Avustralya'da gerçekleştirilecek.

Avustralya Grand Prix'si, Phillip Adası'ndaki 4,4 kilometrelik pistte  27 tur üzerinden yapılacak. Antrenman turlarıyla başlayan etapta, yarın TSİ  07.10'da sıralama turları gerçekleştirilecek. Yarış ise 18 Ekim Pazar günü TSİ  08.00'de başlayacak. 
 
Katar, Arjantin, Hollanda ve Büyük Britanya'da Movistar Yamaha'nın  İtalyan pilotu Valentino Rossi, ABD, Almanya, San Marino ve Indianapolis'teki  yarışlarda Repsol Honda'dan İspanyol Marc Marquez, İspanya, Fransa, İtalya,  Katalonya, Çek Cumhuriyeti ve Aragon'da Movistar Yamaha'dan İspanyol Jorge  Lorenzo birinciliğe ulaşmıştı. Japonya'daki son yarışta ise Repsol Honda'dan  İspanyol Dani Pedrosa ilk sırayı almıştı. 
 
Sezonun ilk 15 yarışının ardından pilotlar ile takımlar klasmanının  ilk 5 sırası ve puanları şöyle: 
 
Pilotlar klasmanı 
 
1. Valentino Rossi (İtalya): 283 
 
2. Jorge Lorenzo (İspanya): 265 
 
3. Marc Marquez (İspanya): 197 
 
4. Andrea Iannone (İtalya): 172 
 
5. Dani Pedrosa (İspanya): 154 
 
 
Takımlar klasmanı 
 
1. Yamaha - 342 
 
2. Honda - 285 
 
3. Ducati - 221 
 
4. Suzuki - 110 
 
5. Yamaha Forward - 33 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...