Geleceğe dönüş

Geleceğe dönüş

SPOR Haberleri

Gaitan'ın 70. saniyedeki golüyle geriye düşen Cimbom, Selçuk (pen) ve Podolski'yle 3 puana uzandı; gruptan çıkma şansını bir hayli yükseltti

MURAD TAMER

Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki temsilcimiz G.Saray evinde Benfica'yı devirdi: 2-1. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla hem grubundaki ilk galibiyetini alarak potaya girdi, hem de F.Bahçe derbisi öncesi moral depoladı. Aslan maça adeta 1-0 geride başladı. Ceza sahası içinde 2. dakikada topla buluşan Gaitan şık hareketlerinden ardından topu Muslera'nın üzerinden ağlara yolladı: 0-1. G.Saray geriye düştükten sonra kükremeye başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip defansın başını döndüren sarı-kırmızılılar 19'da penaltı kazandı. Bilal'in kestiği topu Almeida eliyle kesince İskoç hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan meşin yuvarlağı doksana çaktı: 1-1. Oyun üstünlüğünü eline geçiren G.Saray tehlikeli ataklar geliştirmeye devam etti. Formsuz Podolski 33'te Chedjou'nun pasıyla buluştuktan sonra sol ayağının dışıyla harika vurdu ve top kaleci Cesar'ın bacaklarının arasından filelere gitti: 2-1. İlk yarının kalan süresinde rakibinin ataklarını başarıyla savuşturan G.Saray soyunma odasına da üstün girdi.
Podolski'nin füzeleri girmedi
İkinci yarının başında G.Saray üst üste 2 pozisyonda 3-1 öne geçme şansını kaçırdı. Önce Sneijder'in şutu direğe takıldı, ardından Umut altıpasın içinde topu kaleci Cesar'ın ayaklarına nişanlayınca tribünler saç baş yoldu. Kaçan gollerin ardından Benfica baskısı başladı. İyice geriye yaslanan sarı-kırmızılı takım karşısında Portekiz ekibinin oyunda ciddi üstünlüğü vardı.  Tribünler 59'daki Yasin-Olcan değişikliğine anlam veremedi. G.Saray çok ender olarak hücuma çıkıyordu. Podolski 66'da ceza sahası dışından muhteşem vurdu ama top filelerle buluşmak üzereyken falso alıp auta çıktı. Son 10 dakika kala Umut'un yerine oyuna Burak girince G.Saray topu biraz daha rakip yarı sahaya taşımaya başladı. Podolski 82'de yine ceza sahası dışından asıldı ama top direği sıyırdı. Maçın en iyilerinden biri olan Sneijder 86'da ceza yayından köşeye plaseyi gönderdi ama kaleci Cesar adeta uzayıp topu kornere çeldi. Kalan dakikalarda skor değişmeyince G.Saray zorlu mücadeleden 3 puanla ayrılarak Avrupa zaferlerine bir yenisini ekledi: 2-1.
Geleceğe dönüş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...