Galatasaray 2 - 1 Benfica

Galatasaray 2 - 1 Benfica

SPOR Haberleri

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 3. maçında Benfica'yı 2-1 mağlup ederek 'yarışta ben de varım dedi.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 90+4 Rodriguez), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin (Dk. 59 Olcan Adın), Umut Bulut (Dk. 78 Burak Yılmaz)
Benfica: Julio Cesar, Silvio (Dk. 82 Mitroglou), Luisao, Jardel, Eliseu (Dk. 66 Pizzi), Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Goncalo Guedes (Dk. 75 Andrade), Jonas, Jimenez
Goller: Dk. 2 Gaitan (Benfica), Dk. 19 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 33 Podolski (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 18 Andre Almeida, Dk. 73 Samaris, Dk. 78 Andrade, Dk. 87 Luisao (Benfica), Dk. 42 Bilal Kısa, Dk. 63 Selçuk İnan, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 90+5 Burak Yılmaz (Galatasaray)


MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI
2. dakikada Jonas'ın derinlemesine pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Gaitan, şık bir çalımla Chedjou'dan sıyrıldı. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Arjantinli futbolcu, Muslera'nın üzerinden topu filelere gönderdi: 0-1.
18. dakikada Bilal'in ceza alanına doldurduğu topa atlayan Almeida, meşin yuvarlağı elle kesince hakem Collum penaltı kararı verdi. 19. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Selçuk, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelerle buluşturdu: 1-1.
33. dakikada Chedjou'nun savunmadan derinlemesine gönderdiği pasla savunma arkasına sarkan Podolski, sağdan ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alman oyuncu sol ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Cesar'ın bacaklarının arasından ağlarla buluşturdu: 2-1.
49. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza alanı dışında buluşan Sneijder, uzak mesafeden sert bir şut çıkardı ancak savunmada Luisao'ya çarpan top yan direkten döndü.
Galatasaray 2 - 1 Benfica

DEVLER LİGİ'NDE 680 GÜN SONRA KAZANDI
Galatasaray, Benfica galibiyetiyle "Devler Ligi"ndeki 10 maçlık galibiyet hasretini sonlanırdı ve 680 gün sonra bu kulvarda maç kazandı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son galibiyetini 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçta Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu sonucun ardından çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip, 3'ünü berabere tamamlamıştı. Sarı-kırmızılılar, 11 Aralık 2013 tarihinde yapılan Juventus karşılaşmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde tekrar kazanabilmek için 680 gün beklemek zorunda kaldı.
Galatasaray 2 - 1 Benfica

BENFICA YİNE ELİ BOŞ DÖNDÜ
Benfica, Türk ekiplerine karşı deplasmanda kazanamama serisini Galatasaray karşısında da sürdürdü. Avrupa kupalarında daha önce iki kez Fenerbahçe ile eşleşen Benfica, bu maçları 1-0'lık sonuçlarla kaybederken, Altay ve Trabzonspor eşleşmelerinden ise 0-0 ve 1-1'lik sonuçla dönmüştü.


SAMARIS CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Benficalı oyuncu Andreas Samaris, Galatasaray karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Maçın 73. dakikasında sarı kart gören Samaris, yine Galatasaray'la kendi evlerinde yapacakları müsabakada forma giyme şansını yitirdi.


VITORIA: BÖYLE HATA YAPARSANIZ BEDELİNİ ÖDERSİNİZ
Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, maç sonrası yaptığı değerlendirmede hatalarının bedelini ödediklerini söyledi. Vitoria, "Maça golle başladık. Bu gol bize fazla öz güven getirdi. Belki de daha rahat yapabileceğimizi düşündük. Bu durum bize ilerleyen dakikalarda ters rüzgar olarak etki etti. Bu seviyede büyük takımlara karşı böyle hatalar yaparsanız veya kontrolü kaybederseniz, bedeli ağır oluyor. Biz de o bedeli ödedik" dedi.


ÖZBEK: GRUPTA HER ŞEY DEĞİŞTİ
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 kazandıkları Benfica maçıyla grupta iddialı duruma geldiklerini söyledi. Özbek, "Çok güzel bir galibiyet aldık. Grupta her şey değişti. İddialı duruma geldik. Bundan sonraki Lizbon deplasmanından da puan çıkaracağımızı zannediyorum. Çok keyifli ve güzel bir maç oldu. İyi bir galibiyet aldık. Taraftarlarımıza armağan olsun" diye konuştu.


ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN SONUÇLARI:


A GRUBU
Malmö 1-0 Shakhtar Donetsk
PSG 0-0 Real Madrid


B GRUBU
CSKA Moskova 1-1 Manchester United
Wolfsburg 2-0 PSV Eindhoven


C GRUBU
Atletico Madrid 3-0 Astana


D GRUBU
Juventus 0-0 Mönchengladbach
Macnhester City 2-1 Sevilla
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...