Formula 1'de şampiyon Hamilton

Formula 1'de şampiyon Hamilton

SPOR Haberleri

2015 Formula 1 Şampiyonası'nın 16. yarışı olan ve bol olaylı geçen Amerika yarışında zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un oldu

2015 Formula 1 Şampiyonası'nın 16. yarışı olan ve bol olaylı geçen Amerika yarışında zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un olurken Britanyalı sürücü aynı zamanda 2015 Formula 1 Pilotlar Şampiyonluğu'nu ilan etti. Cuma gününden beri yağmurun etkisini fazlasıyla gösterdiği Amerika'da olağan dışı bir yarış hafta sonu oluyordu ve aynı olaylar yarışta da devam etti. Islak başlayan ve kuru zeminde tamamlanan yarışta bol kaza ve yarış dışı oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlayan ancak ilk turda birçok sıra kaybeden Nico Rosberg, yarış içerisinde tekrar liderliği ele geçirse de son güvenlik aracından sonra yaptığı hatayla liderliği takım arkadaşına kaptırarak şampiyonluğu da kaçırmış oldu.43. yarış zaferini kazanan Lewis Hamilton, 2015 F1 şampiyonluğu ile 3. kez dünya şampiyonu olmuş oldu. Markalar klasmanında ise Mercedes daha önce şampiyonluğunu ilan etmişti. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...