Trabzon'da hakem krizini Erdoğan çözdü

Trabzon'da hakem krizini Erdoğan çözdü

SPOR Haberleri

Trabzon-G.Antep maçında büyük hatalara imza atan Çağatay Şahan ve yardımcıları stattan 4 saat sonra çıkabildi; sorunu Cumhurbaşkanı Erdoğan çözdü

Bu sezon hakem hataları nedeniyle canı çok yanan Trabzonspor, G.Antep maçı sonrası patladı. Hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki hakem odasında 4 saat mahsur kaldı. Maçın ardından bağlandığı A Spor'da, "Benim taraftarlarım orada, bakalım o hakem stattan nasıl çıkacak" diyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzon'daki yöneticileri arayarak, "Hakemin stattan çıkışına izin vermeyin. Orada kalıp verdiği hatalı kararların muhasebesini yapsın. Ben gelince kendisiyle konuşacağım" dedi. 


ODADA POZİSYONLARI İZLEDİLER
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu telefonu üzerine Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Başkan yardımcıları Ali Uzunay, Yakup Aslan, Genel Sekreter Köksal Güney, yönetim kurulu üyeleri Erol İbrahim Ağaoğlu, Onur İncehasan, Ömer Demir ve Mehmet Terzi, hakem odasının kapısının önünde beklemeye başladı. Soyunma odasındaki hakemler ise pozisyonları izleyip kendi aralarında analiz yaptılar. 


HAKEMLERE YEMEK SERVİSİ YAPILDI
İlerleyen saatlerde hakemlerin acıkmış olacağı düşünülerek içeriye çeşitli yiyecekler gönderildi. Yaklaşık 3.5 saatlik bekleyişin ardından ise stat içerisinde hareketlilik yaşanmaya başladı. Saat 03.35'te daha fazla beklemeyen emniyet güçleri hakemleri almak için içeri girdi. Bu sırada özel uçağa binmeye hazırlanan Hacıosmanoğlu da yöneticilerini arayarak, "Kıramayacağımız, ülkemizin liderinden bir telefon var. Eylemimizi sonlandıralım" dedi. Böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonuyla olası daha büyük bir kriz önlenmiş oldu. 


UĞRUNDA ÖLÜMÜ BİLE GÖZE ALIRIM
Sabah 06.00'da İstanbul'a gelen başkan sıcağı sıcağına şu açıklamaları yaptı: "Uğrunda ölümü bile göze alacağım, saygı duyduğum, sevdiğim, bu memleketin en önemli insanının beni araması ve sorunların ortadan kalkacağını söylemesi, bu konuda gerekenin yapılacağını bana söylemesi üzerine ben de arkadaşlara, 'sağ salim nereye gidiyorlarsa gitsin' dedim. Bundan sonra bu konunun muhatabı federasyondur. Trabzonspor'a zulüm ediyorlar." 


TRABZON'U İSYAN ETTİREN HATALAR
ALİ PALABIYIK: Beşiktaş'ı yendiği maçta top hareket halinde olmasına rağmen serbest vuruş kullanılmasına izin verdi. Ve bu pozisyon golle sonuçlandı. 
ALPER ULUSOY: Akhisar maçının 17. dakikasında kaleci Lukac, Yusuf'u ceza alanında düşürdü ancak hakem 'devam' dedi. 54'te ise Constant'ın, Ahmet ile girdiği mücadelede hatalı şekilde penaltıyı çalmadı. Maç 2-2 bitti. 
CÜNEYT ÇAKIR: G.Saray maçının 61. dakikasında Erkan'ın şutunda ceza alanı içerisinde Denayer'in açık olan eline temas eden topta, penaltı vermedi. 
SÜLEYMAN ABAY: : Konyaspor'un attığı ikinci golde Traore'nin 23 santimetre ofsaytta olduğu açıklandı. Ayrıca ceza sahası dışında yerde kalan Rangelov'a da penaltı kararı çıktı. Maçı Konyaspor kazandı. 
BÜLENT YILDIRIM: Mersin'deki maç 0-0 devam ederken Medjani'nin attığı golü ofsayt gerekçesiyle saymadı. Ancak 11 santimetre geride çıktı.


Kaynak: Sabah


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...