'Hakemleri koruduk'

'Hakemleri koruduk'

SPOR Haberleri

Trabzonspor Yönetim Kurulu, 'mahsur kalma' olayına savunma yaptı.

Çağatay Şahan ve yardımcılarının taraftarın büyük tepkisi karşısında zarar görmemesi için tedbir aldıklarını söyleyen bordo-mavililer, "Tansiyonun düşmesini bekledik" açıklamasını yaptı
Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında geçtiğimiz gün Avni Aker'de oynanan maçtan sonra yaşanan olayların yankısı sürüyor. Maçın hakemleri Çağatay Şahan ve yardımcılarının 4 saat soyunma odasından çıkamamasının tamamen 'koruma amaçlı' olduğunu belirten bordo-mavililer kulübün sitesinden yaptığı açıklamada konunun kamuoyuna art niyetli yansıtıldığını iddia etti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ligin başlangıcından bu yana oynanan 10 maçın 9'unda hakem hataları nedeniyle takımın 13 puanı heba edilmiştir. Buna karşılık tüm müracaatlarımız ve feveranımıza rağmen hakem yanlışları artarak devam etmiştir. Bu durumda artık kulübümüze yapılanları hakem hatası olarak görmek mümkün değildir. Özellikle Trabzon'da oynanan maçlarda provokasyona varan kasıtlı yanlış kararların verilmesi Trabzonspor'un ötesinde Trabzon şehri üzerinde bir oyun oynandığı intibaı vermektedir."
Cumhurbaşkanı aramadı!
"Son olarak oynadığımız Gaziantepspor müsabakasında verilmeyen penaltı ve faullerle seyirciyi galeyana getiren ve çileden çıkaran hakem Çağatay Şahan'ın maçın 90 + dakikasında taraflı tarafsız herkesin penaltı dediği pozisyonu devam ettirmesi taraftarlarımız nezdinde oluşan Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlıklar birikimini daha da artırmıştır. Taraftarlar hakemin bu kararına aşırı tepki göstermiş, müsabaka sonrasında 600'ü aşkın taraflar stadyum çevresinden ayrılmayarak hakemler aleyhinde eylem yapmaya başlamıştır. Müsabaka sonrası hakemler soyunma odasına girmiş ve kapıyı içeriden kilitlemişlerdir. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kızgın taraftarı kendisinin yatıştırabileceği düşüncesi ile kendisi gelinceye kadar hakemlerin emniyet altında tutulmasını talep etmiş, daha sonra ortamın yatışması üzerine hakemler polis nezaretinde alınarak emniyetli bir şekilde stadyum dışına çıkarılmışlardır. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız ile irtibat kurulduğu iddiaları yalandır."

Dünyanın diline düştük: Türkiye'de skandal!
İsviçre'de yayın yapan Le Matin Gazetesi, Trabzon'da yaşanan hakem olayını manşet yaptı. Gazetede yer alan haberde, "Trabzonspor Başkanı maçtan sonra hakemlerin stattan ayrılmalarını yasakladı hakemler odalarında 4 saat kilitli kaldılar" ifadeleri kullanıldı. 

Kuyruk acınız mı var?
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, G.Antep maçında yaşananlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. A Spor'a telefonla bağlanan Hacıosmanoğlu, "Hakemlerin alıkonulduğu algısı oluşturulmak isteniyor. Benim açıklamalarım sonrası Fenerbahçe sessiz. Beşiktaş ve Galatasaray kınıyor. Size ne oluyor? Kuyruk acınız mı var? Adamlık dersini sizden alacak değiliz!" ifadesini kullandı. 
Usta disipline veriliyor! 
Trabzonspor-Gaziantepspor maçını protokol tribününden izleyen TFF Başkanvekili İbrahim Usta'nın hakem soyunma odasının kapısını tekmelediği ve küfürler ettiği iddiası her ne kadar yalanlansa da bu şok görüntülerin güvenlik kameralarında olduğu ortaya çıktı. TFF Hukuk Müşavirliği tarafından bu durumun raporlara yazıldığı ve Usta'nın da PFDK'ya sevk edileceği öğrenildi. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...