Mehmet Demirkol: 'Grosskreutz ilk defa köyünden çıkıyor'

Mehmet Demirkol: 'Grosskreutz ilk defa köyünden çıkıyor'

SPOR Haberleri

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, spor gündemini değerlendirdi. Demirkol, Grosskreutz'un ayrılmak istemesini eleştirdi.

Mehmet Demirkol, spor gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray'ın Borussia Dortmund'dan transfer ettiği ancak sorun yaşadığı için Ocak ayına kadar oynamasının yasak olduğu Alman futbolcusu Kevin Grosskreutz'un takımdan ayrılmak istemesini yorumladı. Futbolcunun ailesinden uzak kalamadığı açıklamasını eleştiren Demirkol, "Köyünden ilk defa çıkmış" ifadesini kullandı. 

Mehmet Demirkol'un değerlendirmeleri:

Galatasaray maç yaparken aynı tarihlerde Grosskreutz evine gidiyormui 3 aydır. Mustafa hoca demişki 1 ay var, çalış. Grosskreutz da şöyle bir insan. Hayatında ilk defa köyünden çıkıyor herhalde. Dortmund tribününlerinin önünde oynamış bir adam. Baya aile hasretiyle kavruluyor. Kalamayacağım ben burada demiş. 

Transferi yapan bunu tahmin edebilir mi? Edemez. Bir oyuncuyu iyi araştırmak lazım ama ilk defa köyünden çıkan bir futbolcunun böyle bir şey yapıp yapamayacağını bilemezsiniz.

Bundan 3 sene evvel bu adam 20 milyo Euro'ya Manchester United'a gidecek. Galatasaray sakat ve oynamayan bir oyuncuyu aldı ama ismi olan bir oyuncu ve 'Ben bunu oynatabilir miyim' dedi. Köln de bir deneyelim demiştir.

Mario Gomez Türkiye'de olan bir terör olayından dolayı psikolojisi bozulmadı. Paris'teki olaylardan dolayı oldu. Grosskreutz, Alman Milli Takımı'na çağırabilirdi o da aynı şeyleri yaşayabilirdi. Türkiye'deki terör olaylarından dolayı ayrılmak istediğini sanmıyorum. Her yerde terör olayları oluyor. 
Hamzaoğlu kırgın olmuş olabilir

Hamza hoca kendisi ile ayrılık kararı açıklanmadan önce Mustafa Denizli'yle görüşüldüğünü düşünüyorsa belki bir kırgınlık olabilir. Mustafa Denizli Beşiktaş'tan ayrılmadan önce yönetimin Schuster ile görüştüğü duyumunu almıştık. Yönetim ve Mustafa Denizli böyle bir şey olmadığını söyledi. Ama daha sonra Schuster'in menajeri Mustafa Denizli varken görüştüklerini açıkladı. Bu nedenle Hamza Hamzaoğlu da kendisi varken Mustafa Denizli ile görüşmüş olabilirler düşüncesiyle kırgın olmuş olabilir.

Hamza hocanın görevden ayrılabileceği veya alınabileceği sezon başında da konuşuluyordu. Sneijder'in bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Herkes profesyonel bir iş yapıyor burada ve mutlaka uyumlu olmak gerekir. 

Sneijder Türk futbolunu eleştirdi

Atletico Madrid maçında sonra söyledi Sneijder. Ben orada Sneijder'in söylediklerinin yanlış olduğunu söyledim. Sneijder Hamza Hamzaoğlu'nu eleştirmedi. Türk futboluna total bir eleştiri. Burada topu ayağına alan 5 defa topu ayağından çıkarmak istemiyor. Taktik oyun şablonlarının defalarca tekrarlanması sonucu ezberlenmesi ve uygulanmasıdır. Biz de antrenman bilgisi yapılandırılmadığı için doğaçlama oynanıyor oyun. 

Atletico Madrid ne yapıyordu. Etrafında kimseyi görmeden paslaşıyordu. Hamza Hamzaoğlu'nu eleştiren bir açıklama değil bu genel bir açıklama. 'Sneijder Hamza Hamzaoğlu'nu eleştirdi biz hiç çalışmıyorduk dedi' anlamı çıkmaz buradan. Hamza Hamzaoğlu'nun yerine Mustafa Denizli geldi şimdi bitti mi iş? Taktik falan unutuldu, çalıştırmadı ya geldi iş. 

Fenerbahçe'nin 7-8 yıldır alıştığı bir şeyin dışında bir şey yapılıyordu kas gruplarına yönelik çalışmalar, testler falan. Sakatlıklar yaşanıyordu. Şimdi daha farklı bir durum görülüyor. Bu ne demekmiş, her teknik direktörün farklı bir yoğurt yiyişi varmış. 

Sneijder'in eleştirisi de bu yönde. Adam 6 yaşından beri antrenman yapıyor. Sürekli taktik çalışıyor.

Volkan oyuna girecek. Maçın oyuncusu Nani. Oyunda kaldığı sürece asistini yaptı. Ama çıkması gereken oyuncu Alper mi onu bilmiyorum. Markaların oyundan girip çıkması kolay değil bunu da kabul ediyorum. Ama Nani'yi çıkarması gerektiğinde Nani'yi, Alper'i çıkarması gerektiğinde Alper'i çıkaracak. Van Persie oynamaması gerektiğinde oynamayacak. Ki ısrar ediyorum Van Persie oynar. Hamza Hamzaoğlu da zaten o yüzden marka oldu Galatasaray'da.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...